Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

«Sid and Nancy» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας συνεχίζονται με τη σπουδαία ταινία «Sid and Nancy» (1986) του Άλεξ Κοξ, αυτή την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το κουτί οικονομικής
στήριξης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη γέννηση του Βρετανικού πανκ, αλλά και 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας “Sid & Nancy”, του Άλεξ Κοξ. Με αφορμή αυτές τις δύο επετείους, προβάλλουμε το σημαντικό αυτό φιλμ, ίσως το πιο γνωστό και κοσμαγάπητο απ’ όσα έχουν γυριστεί για το συγκεκριμένο μουσικό είδος.

Η ταινία εξιστορεί την επεισοδιακή, θυελλώδη σχέση του μπασίστα των Sex Pistols, Sid Vicious, με τη Nancy Spungen, από την αρχή ως τη ζοφερή της κατάληξη.

Μέσα από τη γεμάτη ζωντάνια σκηνοθεσία, την εντυπωσιακή καλλιτεχνική διεύθυνση, τις εξαιρετικές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο (Gary Oldman και Chloe Webb), αλλά και το πολύ ωραίο soundtrack, ο Κοξ αποδίδει μαεστρικά και την ατμόσφαιρα των τελών της δεκαετίας του 1970, αλλά και την πολυπλοκότητα και την τρομερή ένταση της ζωής των δύο κεντρικών χαρακτήρων και της σχέσης μεταξύ τους.

Το event στο facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου