Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Bazaar για τα παιδιά των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Θήβας, το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου, στο Θησείο

Το ιστολόγιό μας  «εδώ στο νότο» φέτος «υιοθετεί» επικοινωνιακά το Χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνει κάθε χρόνο το «ξεblogάρισμα», με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών, 0 έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Το Χριστουγεννιάτικο bazaar -που διοργανώνεται για ένατη συνεχή
χρονιά- θα γίνει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134).

Φέτος όπως και πέρσι και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, μέρος των εσόδων θα στηρίξει τις ανάγκες μιας οικογένειας προσφύγων.
 
Το ξεblogάρισμα ξεκίνησε ως μια ομάδα από bloggers πριν από 9 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές, οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στις φυλακές.

Αυτή την χρονιά μέσα στο πλαίσιο των έργων για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές διαμορφώθηκε και επιπλώθηκε ο χώρος για τα ελεύθερα παιδικά επισκεπτήρια. Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 10 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 120 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες.
 
Στο μπαζάρ, θα βρείτε έργα τέχνης των κρατούμενων, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελά μας, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, πολλούς τίτλους βιβλίων καθώς και είδη ένδυσης και υπόδυσης από δεύτερο χέρι, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην πολύ πετυχημένη κάθε χρόνο λαχειοφόρο μας, η οποία εξασφαλίζει άμεσα, πολλά δώρα - όπως διαμονή σε ξενώνες, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες, χειροποίητα κοσμήματα και καλλυντικά κ.ά. Στόχος μας είναι, με τα έσοδα της φετεινής λαχειοφόρου να οργανώσουμε και να προτείνουμε στη φυλακή, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και τις μητέρες.
 
Επίσης θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως: αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα «Υφάντρες των Παραμυθιών» την Κυριακή 11/12 στις 12 μ.μ.

Όπως σε κάθε μπαζάρ μας, θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια: πάνες, μωρομάντηλα, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.

*** * ***
Χριστουγεννιάτικο Bazaar - Πληροφορίες:

Χώρος:
Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 - Θησείο (δίπλα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ)

Ωράριο:
Σάββατο 10/12/2016: 11.00 έως 20.00
Κυριακή 11/12/2016: 11.00 έως 19.00

Περισσότερες πληροφορίες για το «Ξεblogάρισμα» και τη δράση του: http://xeblogarisma.blogspot.gr

E-mail επικοινωνίας: 
xeblogarisma@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου