Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η «φάμπρικα» των ΕΔΕ στο Δήμο Αλίμου καλά κρατεί, καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης της αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Δήμητρας Δημητρίου, καταγγέλλει τον δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

Το "παράπτωμα" για το οποίο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στη συνδικαλίστρια είναι ότι διακίνησε στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ατομικό της έγγραφο με το οποίο αποκάλυπτε παράτυπες διαδικασίες στην καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους ΙΔΑΧ υπαλλήλους του δήμου, το Δεκέμβριο του 2014.


"Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά, που ίσως όμως μέσα από αυτά τελικά εξηγηθεί πώς από τα χρήματα που προορίζονταν για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ των εργαζομένων πληρώθηκε προμηθεύτρια εταιρεία του δήμου", τονίζεται από τη συνδικαλιστική παράταξη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στο στόχαστρο του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Ο λόγος είναι προφανής: έχει ενοχληθεί ο δήμαρχος από τη συνδικαλιστική δράση και ενεργητικότητα των μελών του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τους σχεδιασμούς του δημάρχου για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου, ενώ απορρίπτουν την αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους, δημιουργώντας αντιστάσεις και αντιδράσεις.

Η νέα πειθαρχική δίωξη είναι κατά της αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Δήμητρας Δημητρίου και είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ευθεία επίθεση εκφοβισμού και τρομοκράτησης της αντιπροέδρου του Συλλόγου για τη συνδικαλιστική της ιδιότητα και δράση, όπως εξάλλου γίνεται και ξεκάθαρο το ποιον θέλει να «καλύψει» ο Δήμαρχος με αυτήν του την ενέργεια.

Μετά την -με παράτυπες διαδικασίες- καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους ΙΔΑΧ υπαλλήλους του δήμου, το Δεκέμβριο του 2014, κατόπιν συμβιβασμού του Συλλόγου με την διοίκηση Κονδύλη, η συνάδελφος Δήμητρα Δημητρίου κατέθεσε έγγραφο προς τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων και αναπληρωτή διευθυντή (με ανάθεση!), το οποίο πρωτοκόλλησε στις υπηρεσίες του δήμου. Το δικό της λοιπόν έγγραφο ως εκφραστής και δικαιούχος, το διακίνησε στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Για αυτή της την κίνηση, βρίσκεται κατηγορούμενη.

Τόσο πολύ θορυβήθηκε ο δήμαρχος από την κοινοποίηση του θέματος στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου. Και τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά, που ίσως όμως μέσα από αυτά τελικά εξηγηθεί πώς από τα χρήματα που προορίζονταν για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ των εργαζομένων πληρώθηκε προμηθεύτρια εταιρεία του δήμου.

Το να πρωτοκολλείς ένα έγγραφο και να το διακινείς, όπως ο ίδιος επιθυμείς και ορίζεις είναι μια νόμιμη διαδικασία και συμπεριφορά. Η συνάδελφος ως άμεσα ενδιαφερόμενη εξέφρασε τη νομιμότητα, ζητώντας εξηγήσεις από τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου για την καταβολή του επιδόματος.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει ως συνδικαλιστική δίωξη την πειθαρχική δίωξη που ασκεί η Δημοτική Αρχή Κονδύλη εναντίον της αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Δήμητρας Δημητρίου. Η ετεροχρονισμένη δίωξη έχει χαρακτήρα εκδικητικό και στόχο τον εκφοβισμό και την αποτροπή της συναδέλφου από τη συνδικαλιστική δράση. Ενώ παράλληλα κινείται και στο πλαίσιο «συγκάλυψης» παράτυπων ή παράνομων διαδικασιών.

Καλούμε το Δήμαρχο να σταματήσει την διαδικασία δίωξης της συναδέλφου και να καταλάβει ότι το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται. Οι ίδιες ή άλλες παρόμοιες ενέργειες φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευελπιστεί, δεν κάμπτουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων αντίθετα τους συσπειρώνουν και τους δυναμώνουν.



ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, 28-11-2016

ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου