Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ξεκινά η συγκομιδή ελιών στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας ξεκινά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τη συγκομιδή ελιών από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου με σκοπό την παραγωγή ελαιόλαδου.

Την περσινή περίοδο, συγκεντρώθηκαν
με τη βοήθεια εθελοντών καρποί ελιάς από ελαιόδεντρα σε προαύλια σχολείων, σε πεζοδρόμια, στους πρόποδες του Υμηττού και αλλού.

Σύλλογοι, σχολεία, φορείς και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν με κέφι και μεράκι στην προσπάθεια αυτή. Παρήχθη περίπου 1,5 τόνος αγνό παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα 0.7, το οποίο συσκευάστηκε και διανεμήθηκε στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, κάλεσε όσους επιθυμούν να δώσουν το παρόν, «για να στηρίξουμε την καινοτόμο αυτή προσπάθεια και να ενισχύσουμε τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας». Όπως υπογράμμισε, «το λάδι που θα παραχθεί θα διανεμηθεί στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η διανομή θα γίνει μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας».

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή και να βοηθήσουν στη συγκομιδή, αλλά και να ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, μπορούν να επικοινωνούν στο πενταψήφιο τηλέφωνο του Δήμου Γλυφάδας, 15464.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου