Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Για τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων: "Απαράδεκτη η επιλογή της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης"

"Μέχρι τώρα οι τρεις δήμοι και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και με τις σημερινές, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, υποστήριζαν τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου".

Η τωρινή επιλογή της διοίκησης Κωνσταντάτου αποτελεί υπαναχώρηση και "βλάπτει το συμφέρον του δήμου, των κατοίκων και του περιβάλλοντος, υποβαθμίζει και προσβάλλει το Ελληνικό" τονίζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

"Γιατί δεν διεκδικεί τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων" στο πρώην αεροδρόμιο η δημοτική αρχή που "ισχυρίζεται ότι διεκδικεί πολλά και διάφορα από την κυβέρνηση και τον Λάτση;"

"Γιατί υποτάσσει το συμφέρον του δήμου στους σχεδιασμούς του Λάτση και σε προσωπικές, καιροσκοπικές επιδιώξεις;", ρωτάει με νόημα η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δ.Σ.Ε-Α:

Αδικαιολόγητα και τελείως λαθεμένα, η δημοτική αρχή προωθεί την κατασκευή σταθμού διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου μας και των όμορων δήμων, στο χώρο των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου που επί δεκαετίες χρησιμοποιεί ο Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων.

Η επιλογή αυτή βλάπτει το συμφέρον του δήμου, των κατοίκων και του περιβάλλοντος, υποβαθμίζει και προσβάλλει το Ελληνικό.

Μέχρι τώρα οι τρεις δήμοι και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και με τις σημερινές, μαζί με την περιφέρεια, υποστήριζαν τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, λύση που μπορεί και πρέπει να ενταχθεί στο νέο εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό που ενισχύει την πρόληψη, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επανάχρηση των υλικών.

Η θέση αυτή είναι απολύτως λογική και εφικτή, με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για το δήμο μας.

Η δημοτική αρχή όμως την εγκαταλείπει και προτιμά να καταστραφούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και η έδρα ενός ιστορικού συλλόγου της πόλης μας, για να κάνει σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων δίπλα σε κατοικίες, σε σχολεία, σε ρέμα. Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και ουσιαστική συζήτηση, όχι μόνο με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης αλλά ούτε με το τοπικό και το δημοτικό συμβούλιο!

Υποστηρίζουμε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις όχι μόνο δεν πρέπει να χαλάσουν, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθούν και να συμπληρωθούν με κλειστό γήπεδο μπάσκετ ή/και κολυμβητήριο.
 
Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι διεκδικεί πολλά και διάφορα από την κυβέρνηση και τον Λάτση στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού.
 
Γιατί δεν διεκδικεί τη βελτίωση των υπαρχουσών δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων σε τμήμα της έκτασης των 6.200 στρ. που καταλαμβάνουν το πρώην αεροδρόμιο και η παραλία;

Γιατί υποτάσσει το συμφέρον του δήμου στους σχεδιασμούς του Λάτση και σε προσωπικές, καιροσκοπικές επιδιώξεις;

Η παράταξή μας θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να γίνει αυτό που είναι συμφέρον και δίκαιο για την πόλη και τους κατοίκους και να ακυρωθεί η απαράδεκτη επιλογή της δημοτικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση για τη λύση αυτού του σημαντικού προβλήματος το λόγο πρέπει να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες.
 
 
Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου