Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η δημοτική αρχή φέρνει τα σκουπίδια δίπλα σας - Αρκεί να μην ενοχλήσει τον μέγα χορηγό

του Στέργιου Ζιαμπάκα

Σκουπίδια σε μια έντονα αστικοποιημένη περιοχή, σε χώρο δίπλα στο μη οριοθετημένο ρέμα της Ευρυάλης, φέρνει πρόταση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στον απόηχο της πώλησης-χάρισμα του Ελληνικού στη Lamda Development.

Στο πλαίσιο της απομάκρυνσης του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και των αντίστοιχων δημοτικών υπηρεσιών από τον χώρο της επένδυσης, ο δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος προτείνει τη δημιουργία σταθμού απορριμμάτων και τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητη έκταση που υπολογίζεται στα 30 στρέμματα, σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.», η οποία βρίσκεται στην περιοχή του γηπέδου ποδοσφαίρου Σουρμένων, στη στροφή της λ. Βουλιαγμένης για το παλιό αεροδρόμιο.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρότασή του έχει κατατεθεί εδώ και ένα μήνα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής.

«Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο και περιμένουμε απαντήσεις. Εχουμε όλες τις δομές μας στο αεροδρόμιο και για να μεταστεγαστούν πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος μεταστέγασης», αναφέρει, με την πρότασή του να κινείται στο δόγμα «βάζουμε τη γη, βάζετε τα χρήματα», το ποσό των οποίων, προσθέτει, δεν έχει εκτιμηθεί.

Η πρότασή του περιλαμβάνει και την αλλαγή χρήσης γης στο σημείο με Προεδρικό Διάταγμα, τη στιγμή που στην πόλη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις που αποτυπώνουν τον φόβο να ξηλωθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο, έπειτα μάλιστα και από (όχι συγκεκριμένες) αναφορές του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης.

Πάντως, ο κ. Κωνσταντάτος, περιγράφοντας στην «Εφ.Συν.» την πρότασή του, έκανε λόγο για υπόγειο σταθμό, βασισμένο σε υψηλά και διεθνή πρότυπα, που δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία όχληση στην περιοχή.

Η προτεινόμενη έκταση συνορεύει με τη Γλυφάδα, σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες της.

Οι όμοροι δήμοι της περιοχής διαχρονικά ζητούσαν έναν διαδημοτικό σταθμό απορριμμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει στην «Εφ.Συν.» την πρόταση Κωνσταντάτου, ο δήμαρχος Γλυφάδας ήταν κατηγορηματικός:

«Είναι πέρα από κάθε έννοια λογικής η σκέψη του οποιουδήποτε να εγκαταστήσει εκεί σταθμό μεταφόρτωσης. Συνιστά έγκλημα και από περιβαλλοντικών απόψεων, γιατί εκεί υπάρχει ρέμα, αλλά και σε ό,τι αφορά τον στοιχειώδη σεβασμό στην κοινωνία της περιοχής. Το σωστό είναι ο σταθμός να χωροθετηθεί σε απομακρυσμένη περιοχή και με τη συναίνεση των όμορων δήμων», απάντησε ο Γ. Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν διαφορετικός και ο τρόπος που υποδέχθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του Ελληνικού το καλοκαίρι.

Τη στιγμή που ο κ. Κωνσταντάτος έκανε λόγο για μια «επένδυση-ορόσημο», οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας στηλίτευαν το γεγονός ότι έμεναν αδιευκρίνιστες σημαντικές πτυχές της συμφωνίας (μία από τις οποίες αφορούσε και τη διαχείριση απορριμμάτων), προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που βρεθούν προ τετελεσμένων, θα κινηθούν νομικά ώστε να ακυρώσουν τον σχεδιασμό για το Ελληνικό ή τμήματά του.

Φαίνεται ότι ο κ. Κωνσταντάτος ακολουθεί μια μοναχική πορεία και στην πρότασή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου