Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Γεγονός η πρώτη αεροδιακομιδή από τη Νάξο στη Σύρο @ Αεροδιακομιδή δύο ασθενών από την Πάρο στη Σύρο

Η πρώτη διακομιδή από τη μόνιμη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο είναι γεγονός.

Ο ασθενής διακομίστηκε από τη Νάξο με ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο τύπου NH-90 της Αεροπορίας Στρατού και απόκριση μικρότερη των 15 λεπτών.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος απόκρισης πριν από τη δημιουργία της βάσης ήταν περίπου μία ώρα, καθώς μισή ώρα χρειαζόταν το ελικόπτερο να φτάσει στις Κυκλάδες από την Ελευσίνα και μισή ώρα ακόμη για να επιστρέψει σε κάποιο αττικό νοσοκομείο.
 
Η δημιουργία μόνιμης βάσης στις Κυκλάδες ήταν πάγιο και ανεκπλήρωτο αίτημα των υπευθύνων στον τομέα της Υγείας και των πολιτών εδώ και δεκαετίες.
 
«Η πρώτη διακομιδή από Νάξο από το σταθμό αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο.
Σε λιγότερο από 15 λεπτά η απόκριση.
Όλη η Νάξος επιδοκιμάζει.» έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και συμπλήρωσε:
 
«Φωνάξτε πουλημένοι πως καταστρέφουμε και ιδιωτικοποιούμε.
Θα κριθούμε από τον λαό και όχι από τα δικαστήρια».
 
*** * ***


Ελικόπτερο NH-90 της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε με ασφάλεια δύο ασθενείς, μια γυναίκα 77 ετών και έναν άντρα 51 ετών, από την Πάρο στη Σύρο. 
 
Το ελικόπτερο, απογειώθηκε από τη βάση υποστήριξης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Σύρο, μετέβη στην Πάρο, απ’ όπου παρέλαβε τους ασθενείς και επέστρεψε στην Σύρο όπου ασθενοφόρο
του ΕΚΑΒ τούς μετέφερε στο νοσοκομείο.

και το σχόλιο του Παύλου Πολάκη:

«Μπήκε το νερό στ' αυλάκι...

Υ.Γ.: Το σωστό είναι μια γυναίκα 77 και ένας άντρας 51, του οποίου η θρομβόλυση άρχισε με την άφιξη του ελικοπτέρου στην Πάρο!!!

Μπράβο σε όλους και ειδικά για την έναρξη της θρομβόλυσης στον εμφραγματία».


 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου