Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δεν ξέχασε τον Φούχτελ και τις γερμανικές οφειλές

Δεν ξεχνά η Περιφέρεια Αττικής την ιταμή συμπεριφορά του κ. Φούχτελ το 2014, αλλά πολύ περισσότερο δεν “διαγράφει” τα διαχρονικά αιτήματα των Ελλήνων πολιτών, που έπεσαν θύματα του γερμανικού φασιστικού επεκτατισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!

Με αφορμή το 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σημειώνει τα παρακάτω:

• Ενέργειες σαν αυτές του κου Φούχτελ με την αποστολή πολυσέλιδου ερωτηματολογίου το 2014 από την «Ελληνογερμανική Συμμαχία» στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, ώστε να πληροφορηθούν την περιουσιακή τους κατάσταση, αντιβαίνουν στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανεξαρτησία των φορέων που συγκροτούν τη συγκεκριμένη Συνέλευση.


• Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στηρίζει το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, που για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής αλλά και στις συνεχείς τοποθετήσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, διεκδικώντας την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου