Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

«Βάφτιζε» τα βουλγαρικά κρέατα ελληνικά και εκβίαζε επιχειρηματία στο Μοσχάτο

«Βάφτιζε» τα αμνοερίφια και χοιρινά από τη Βουλγαρία σε ελληνικά με σκοπό να εκβιάσει τον επιχειρηματία βιομηχανίας νωπού κρέατος στο Μοσχάτο. 

Το εκβιαστικό τέχνασμα κατασκεύασε ένας 58χρονος εργαζόμενος της επιχείρησης και ο 32χρονος γιος του. Ο πατέρας προσέγγισε υπάλληλο της βιομηχανίας κρέατος, ο οποίος άρχισε τα «βαφτίσια» των κρεάτων, από τα οποία αφαιρούσε τις σφραγίδες που υποδήλωναν ότι προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τοποθετούσε ελληνικές.


Αυτή τη διαδικασία τη βιντεοσκόπησε και στην συνέχεια εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης πως θα τον καταγγείλει στο αρμόδιο υπουργείο και θα αναρτήσει το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο προκειμένου να τον δυσφημίσει.

Αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος γιος του το προαναφερόμενο βίντεο, απαιτούσε 70.000 ευρώ. Στη συνέχεια απαιτούσε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει προκειμένου να λάβει αποζημίωση.

Στις 2 Νοεμβρίου, λόγω της μη ικανοποίησης των απαιτήσεων-εκβιασμών του, ανήρτησαν στο διαδίκτυο επτά βίντεο με δυσφημιστικό περιεχόμενο για την εταιρεία.

Εκείνος όμως κατήγγειλε τον εκβιασμό του στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αξιωματικοί του οποίου, συνέλαβαν πατέρα και γιο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας. Κατασχέθηκαν επίσης και ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμιση, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου