Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κοινωνικό Συσσίτιο & Κοινωνικό Φαρμακείο: Νέες δομές στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει την προσπάθεια της στήριξης των πολιτών του που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

Έτσι λοιπόν προχωρά σε μία τριετή στήριξη για νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στη δημιουργία δύο νέων δομών κοινωνικής μέριμνας, της παροχής συσσιτίου και της δημιουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο απευθύνεται σε οικογένειες του Δήμου μας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου στην πλατεία Ατταλείας στον Ταύρο μπορούν να προμηθευτούν τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη παντοπωλείου, κατεψυγμένα προϊόντα, κ.α. Το ωράριο λειτουργίας του είναι από τις 09.00-17.00.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό. Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 09.00 - 17.00, σε κτίριο του Δήμου στον Ταύρο.

Το Κοινωνικό Συσσίτιο αφορά τη διανομή φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν μόνοι τους να ανταποκριθούν οικονομικά, αλλά και για λόγους κοινωνικούς ή υγείας. Και αυτή η δομή θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00-17.00, σε κτίριο του Δήμου στον Ταύρο.

Ο στόχος όλων των παραπάνω δράσεων είναι διττός. Από τη μία, με την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών δομών, στηρίζονται οι πολίτες στις βιοποριστικές τους ανάγκες και στις ανάγκες της φαρμακευτικής τους κάλυψης και από την άλλη τις δομές αυτές πρόκειται να στελεχώσουν πολίτες που έχουν δοκιμαστεί από την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου