Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Καλλιθέα: Μειώσεις δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες, αλλά και τσουχτερά πρόστιμα με τον νέο κανονισμό καθαριότητας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις δημοτικών τελών για το 2017 σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ από την άλλη έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
για τους παραβάτες με βάση τον νέο κανονισμό καθαριότητας που ετοιμάζεται.

Πιο αναλυτικά, για τους χώρους κατοικίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων,τα Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού θα είναι μειωμένα κατά 50% σύμφωνα με τις παρακάτω κατηγορίες:


  • Οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, (ξεχωριστά η κάθε κατηγορία) όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μετά την εκκαθάριση, κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 20.000 € προσαυξημένο κατά 10.000 € για το τέταρτο τέκνο, 8.000 € για το πέμπτο τέκνο, 6.000 € για το έκτο παιδί, και 5.000€ για κάθε τέκνο πέραν του έκτου.
  • Οι άποροι, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία.
  • Οικογένειες μακροχρόνια ανέργων (και οι δύο σύζυγοι μακροχρόνια άνεργοι) όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία.
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, κατόπιν εκκαθάρισης, μικρότερο των 10.000 €.
  • Τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας από, 67% και πάνω, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα από κάθε πηγή, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.
Οι υπόλοιποι οικιακοί και επαγγελματικοί συντελεστές διατηρούνται σταθεροί.

Από την άλλη
η δημοτική αρχή Καλλιθέας με τον νέο κανονισμό καθαριότητας θα επιχειρήσει να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο όπου ο καθένας πετάει ό,τι θέλει κι όπου θέλει, με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για όλους.

Καναπέδες, έπιπλα, στρώματα μέχρι και... προφυλακτήρες αυτοκινήτων βρίσκουν μέσα και δίπλα από τους κάδους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Καλλιθέας.

"Ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η αλλαγή νοοτροπίας στο θέμα διαχείρισης των απορριμάτων θα είναι η δική μας πρόκληση" έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μανώλης Κωστάκης.

Ο νέος κανονισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προβλέπει και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους συμπολίτες τους και μετατρέπουν τις γειτονιές της πόλης σε μικρές χωματερές.

με στοιχεία από το kallitheaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου