Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Το πρόβλημα δεν είναι η κόντρα των δυο δημάρχων, αλλά η χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων


Το πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά έχει σχέση με τη χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων που παράγουν οι Δήμοι γύρω από το αεροδρόμιο και αυτός του Π. Φαλήρου και όχι με τις προ πολλού διαταραγμένες σχέσεις των δημάρχων Γλυφάδας & Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μετά το άρθρο (δείτε εδώ) της "εφημερίδας των συντακτών" ότι ο κ. Κωνσταντάτος σχεδιάζει τη δημιουργία τέτοιας μονάδας δίπλα στα σπίτια του Άνω Ελληνικού και στα όρια με τη συνοικία Ευριάλη της Γλυφάδας, το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας με ψήφισμά του (δείτε εδώ) απορρίπτει ρητά αυτό το ενδεχόμενο.

Η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης απαντά στο ψήφισμα του Δ.Σ. της Γλυφάδας και επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον δήμαρχο κ. Γ. Παπανικολάου με μια μακροσκελή και σκληρή ανακοίνωση (δείτε εδώ), που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αφιερωμένη στην κόντρα μεταξύ των δύο δημάρχων και όχι στο πρόβλημα που ενδεχομένως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Άνω Ελληνικού.

Σε σχέση με τον επίμαχο Σταθμό Διαχείρισης τονίζει ότι αναμένει "από τους αρμόδιους προτάσεις για την τελική χωροθέτηση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας ή όπου αλλού μας υποδείξουν εκτός των ορίων του Δήμου μας", αποσιωπώντας ότι πέρυσι ο κ. Κωνσταντάτος είχε θεωρήσει "χωματερή" τον σταθμό και είχε αντιταχθεί στη χωροθέτησή του εντός των ορίων του πρώην αεροδρομίου.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι η αντίθεση ανάμεσα στον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης με τον δήμαρχο Γλυφάδας, ούτε αν η Αργυρούπολη είναι πουλί - αετός ή... σουσουράδα.

Είναι τα συμφέροντα που ξεδιάντροπα πλέον υπηρετεί ο κ. Κωνσταντάτος και τα οποία βρίσκονται σε αντίθεση με τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και ιδιαίτερα με τις ζωές των κατοίκων του Άνω Ελληνικού & της Ευρυάλης.

Πέρυσι (στα 12 από τα 6.300 στρέμματα μέσα στο πρ. αεροδρόμιο) θα γινόταν "χωματερή" -κατά τον κ. Κωνσταντάτο-, φέτος ("εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου") θα γίνει "οικολογικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών".

Και το ερώτημα είναι γιατί να μην φτιάξει ο Μέγας Χορηγός τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων εντός των ορίων του πρ. αεροδρομίου, μετά από τέτοια εκδούλευση που του παρέχει ο πάντα και σε όλα πρόθυμος δήμαρχος! Εκτός αν ο κ. Κωνσταντάτος εμμένει στην άποψή του και δεν θα συνδράμει στη διεκδίκηση χώρου μέσα στο αεροδρόμιο...


Όλα τα άλλα είναι σανός για πρόθυμους πελάτες...

Όπως και η "τιμή" που μου έκανε (και) χθες η παράταξη του κ. Κωνσταντάτου, αποφεύγοντας (και πάλι) να μιλήσει για την ταμπακιέρα:


Είχα... ανησυχήσει, γιατί νόμιζα ότι με είχαν ξεχάσει, αλλά σήμερα κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι προσέλαβαν στο γραφείο τύπου βοηθό τού ειδικού συμβούλου που θα παρακολουθεί το διαδίκτυο (δεν φτάνει ένας, για να μας βρίζει ολημερίς κι ολονυχτίς με λεφτά από τον δημοτικό προϋπολογισμό)...

Να διευκρινίσω όμως πως δεν πρόκειται να συνφάγω με τον "φασίστα δημοτικό σύμβουλο" που υπαινίσσονται, γιατί -πρώτα απ' όλα- δεν κάνω το τραπέζι σε αγνώστους.
 
Αντίθετα οι ίδιοι μπορούν κάλλιστα να τον καλέσουν στον επόμενο καφέ που θα πιει ο κ. Κωνσταντάτος με τον κ. Παπανικολάου και τον κ. Κονδύλη.

Θα εξακολουθήσω πάντως να ασχολούμαι με τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου μας, αντί οποιασδήποτε απάντησης στις ύβρεις που εξαπολύει κατά καιρούς η παράταξη του κ. δημάρχου.

Γι' αυτό το λόγο δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό και να θυμίσω ότι πέρασε ο Μάης κι ανησυχήσαμε μήπως ο κ. δήμαρχος έπαθε υπερκόπωση προκειμένου να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα που ο ίδιος βάζει...


Επίσης πέρασε ο Σεπτέμβρης, πέρασε ο Οκτώβρης, περνάει και ο Νοέμβρης και πρόσκληση για το πάρτυ στο Λόφο Τρουμπάρι δεν είδαμε...


Κανέναν δεν θα χαρακτηρίσω "άχρηστο", αλλά σίγουρα, αυτός που πληρώνουν για να γράφει αυτές τις (ας μην το πω αλλιώς) ανοησίες, χρήσιμος για τους πολίτες δεν είναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου