Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Γ. Μουζάλας: «Φοβούνται αποχριστιανισμό αυτοί με την μικρή πίστη, αφελληνισμό όσοι δεν εμπιστεύονται το έθνος»

Αυτοί που παρουσιάζουν έναν υπερπατριωτικό λόγο πρακτικά αμφισβητούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων, ξεχνώντας την Ιστορία, τις παραδόσεις, τις συμπεριφορές χιλιάδων χρόνων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας Στο Κόκκινο.

Σχολιάζοντας την λήξη της κατάληψης του Βοτανικού όπου σχεδιάζεται η ανέγερση του πρώτου επίσημου σύγχρονου τεμένους της Αθήνας, αλλά και την πρόσφατη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι «ενώ η κουβέντα αυτή γίνεται με όρους εθνικούς και πατριωτικούς, αναρωτιέμαι πόσο μικρή εμπιστοσύνη έχουν στην Ιστορία μας, τις παραδόσεις μας, τις συμπεριφορές μας».
 
«Αυτοί που παρουσιάζουν έναν υπερπατριωτικό λόγο πρακτικά αμφισβητούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων ...Χιλιάδες χρόνια τώρα, όχι μόνο 400, ο ελληνισμός αντέχει, νικάει, οι παλιές γενιές μεταναστών έχουν ενσωματωθεί».
 
«Φοβόμαστε ότι 60.000 άνθρωποι θα μας αποχριστιανίσουν; Έχουν πολύ μικρή εμπιστοσύνη στην πίστη τους όσοι το λένε αυτό», είπε ο κ. Μουζάλας,«φοβόμαστε τι, ότι 100.000 άνθρωποι θα μας αποελληνοποιήσουν; Έχουν πολύ μικρή εμπιστοσύνη στο Έθνος».
 
«Ο λόγος τους, ενώ ξεκινάει με ένα πατριωτικό και χριστιανικό κρεσέντο, αποτελεί μία ύβρι στον πατριωτισμό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο.

στο κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου