Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή του Δημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης


Η αεροφωτογραφία που συνοδεύει
την επιστολή του κ. Παπανικολάου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ιστολόγιό μας φέρνει στη δημοσιότητα επιστολή του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου προς τους
Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 
Η επιστολή αναφέρεται
στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, εστάλη μέσω email την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και -αν ισχύουν όσα καταλογίζει- αποτελεί κόλαφο για τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης και ειδικά για τον κ. Κωνσταντάτο στον οποίο καταλογίζει μυστικές διαβουλεύσεις και μεθοδεύσεις.


Ο κ. Παπανικολάου αποκαλύπτει ότι ήδη από το περασμένο καλοκαίρι είχε την πληροφορία ότι "πίσω από κλειστές πόρτες σχεδιάζεται η δημιουργία σταθμού στα σύνορα των δήμων μας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης" και ότι αυτό το έχει επιβεβαιώσει από πολλούς εμπλεκόμενους φορείς.

Μέχρι και πέντε δήμους προορίζεται να φιλοξενεί ο μεθοδευόμενος Σταθμός, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη προσκληθεί να συμμετέχουν, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Γλυφάδας και σημειώνει με νόημα: "Μπορείτε πολύ εύκολα να διαπιστώσετε αυτά που σας αναφέρω, για το ποιος τους προσκάλεσε και τι τους ανέφερε".

Ο κ. Παπανικολάου αναφέρεται και στο "υβριστικό" -όπως το χαρακτηρίζει- δελτίο τύπου της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά και στην τοποθέτηση του δημοτικού του συμβούλου κ. Αγγελάτου την οποία -όπως λέει- αποδοκίμασε άμεσα, αλλά αυτό αποκρύπτεται σκόπιμα από τον κ. Κωνσταντάτο.

Τέλος ο κ. Γ. Παπανικολάου δηλώνει έτοιμος να προσέλθει σε μια συνεννόηση των Δήμων με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να υλοποιηθεί η διαχρονική δέσμευση των Δήμων για μια κοινή δομή, χωρίς μονομερείς προσεγγίσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ η επιστολή βρίσκεται στα χέρια όλων των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ήδη από την περασμένη Τρίτη, δεν έχει υπάρξει καμμιά αντίδραση ή έστω ένα δημοσίευμα, ούτε από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αλλά ούτε και από την αντιπολίτευση.

Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες είναι μια έξαρση τής επιθετικότητας της παράταξης και του ίδιου του κ. Κωνσταντάτου κατά της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη, την οποία επιχειρούν να συνδέσουν με... βανδαλισμούς.


Πρόκειται για την ίδια τακτική που είχε ακολουθήσει και το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κωνσταντάτος, όταν ανέδειξε σε μέγα θέμα την τοποθέτηση ενός γλυφαδιώτη δημοτικού συμβούλου, προκειμένου να κάνει τουμπεκί τις μεθοδεύσεις του για τη χωροθέτηση του Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Επομένως το ερώτημα παραμένει, έχει να κάνει με τις ζωές μας και δεν πρόκειται να αποφύγει την απάντηση η διοίκηση Κωνσταντάτου:

Συμφωνεί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης να δημιουργηθεί ο Σταθμός Διαχείρισης Απορριμμάτων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου ή επιμένει να γίνει μέσα στον οικιστικό ιστό τού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;


*** * ***
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Γιώργου Παπανικολάου:

Προς:
Τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνούς της βαθιάς αγωνίας και ανησυχίας που μας διακατέχει στο Δήμο Γλυφάδας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων της νότιας Αθήνας το τελευταίο διάστημα, λόγω της διευθέτησης που επιχειρείται να γίνει στο μείζον ζήτημα των απορριμμάτων, σε συνθήκες μυστικών διαβουλεύσεων και μεθοδεύσεων.

Η αγωνία όλων μας για την ορθολογική, σύγχρονη και οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας είναι δεδομένη. Όπως επίσης δεδομένοι είναι οι αγώνες που έχουν κάνει οι Δήμοι μας από κοινού, επί σειρά ετών, για τη δημιουργία διαδημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων - Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Πίσω από κλειστές πόρτες, ωστόσο, σχεδιάζεται η δημιουργία σταθμού στα σύνορα των δήμων μας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης. Είχαμε την πληροφορία από το περασμένο καλοκαίρι όταν υπεγράφη το σχετικό μνημόνιο για το πρώην αεροδρόμιο. Το διάστημα που μεσολάβησε το επιβεβαιώσαμε σε πολλές ευκαιρίες και από πολλούς εμπλεκόμενους φορείς.

Την αντίθεσή μας για τις εξελίξεις αυτές, την αντίθεσή μας στον εγκληματικό αυτό σχεδιασμό και την εύλογη ανησυχία μας εκφράσαμε μέσα από το ψήφισμα που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, το οποίο και σας επισυνάπτω.

Επισυνάπτεται, επίσης, η αεροφωτογραφία που αποτυπώνει το ακριβές σημείο όπου σχεδιάζεται η δημιουργία σταθμού απορριμμάτων, που προορίζεται να φιλοξενεί μέχρι και πέντε δήμους - που μάλιστα έχουν ήδη ενημερωθεί και προσκληθεί να συμμετέχουν. Μπορείτε πολύ εύκολα να διαπιστώσετε αυτά που σας αναφέρω, για το ποιος τους προσκάλεσε και τι τους ανέφερε.

Ακολούθησε μια καθόλα υβριστική σε βάρος του Δήμου Γλυφάδας και εμού προσωπικά ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στην οποία επέλεξα να μην απαντήσω. Όπως δεν έχω απαντήσει και σε άλλες προσβολές και συκοφαντίες, επί προσωπικού, που έχω δεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Γιατί σκοπός μας δεν είναι η δημιουργία εντάσεων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην εν λόγω επιστολή αποκρύπτεται σκοπίμως η απάντηση που έδωσα αμέσως μετά την τοποθέτηση δημοτικού μας συμβούλου, με την οποία την αποδοκίμαζα και εξέφραζα το σεβασμό μου στην ιστορία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Όποιος προκαλεί τέτοιες εντάσεις το κάνει για να σηκώσει «σκόνη», κάτω από την οποία ελπίζει ότι θα κρύψει την πραγματικότητα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το καλό των πόλεών μας και της περιοχής μας προέχει και αυτό υπηρετούμε. Μια ρητή και κατηγορηματική δήλωση ότι στο συγκεκριμένο σημείο, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης, ανάμεσα στα σπίτια, στα σύνορα των Δήμων μας, δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί σταθμός απορριμμάτων, είναι αρκετή για να κλείσει οριστικά το θέμα. Αυτό είναι και το ζητούμενο: Να καταδικάσουμε από κοινού την όποια σκέψη υπάρχει για ένα τέτοιο περιβαλλοντικό και οικιστικό έγκλημα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην κείμενη νομοθεσία και φυσικά στους κατοίκους.

Με τη συνεννόηση των Δήμων μας και τη συνδρομή της Περιφέρειας μπορεί και πρέπει να βρεθεί λύση. Για να υλοποιήσουμε τη διαχρονική δέσμευση των Δήμων μας για μια κοινή δομή. Χωρίς μονομερείς προσεγγίσεις. Είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε σε κάθε σχετική διαδικασία, με ειλικρίνεια, διαφάνεια και ασφαλώς με συγκεκριμένες προτάσεις.


Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας
Γιώργος Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου