Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Ηλιούπολη: Κινηματογραφικό εργαστήριο για εφήβους 12-16 ετών, από 2 έως 5 Ιανουαρίου

Το Κέντρο Εκπαιδευτικό Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" διοργανώνει 4μερο εργαστήριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, με θέμα τη δημιουργία μίας μικρού μήκους ταινίας!

Στον πρωτοποριακό χώρο του ΜediaLab, όσοι συμμετάσχουν στο εργαστήριο, θα πειραματιστούν με μικρόφωνα και βιντεοκάμερες, θα μάθουν τις βασικές αρχές σεναρίου, λήψης, ήχου και μοντάζ. Θα δούν πώς από μία ιδέα δημιουργείται ένα storyboard, πώς ερμηνεύεται ένας ρόλος και πώς τελικά γίνεται ένα πραγματικό γύρισμα.


Τι σημαίνει σκηνοθετική ματιά; Πώς μπορούν 2 άνθρωποι να δουν το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο; Πώς αφηγείται κανείς χωρίς λόγια; Τι ρόλο παίζει ο ήχος ; Η φωτογραφία; Η μουσική; Η ερμηνεία; Μπορούμε να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους σε 4 ημέρες; Πώς θα μοιάζει;

Η ομάδα θα συνεργαστεί με έναν επαγγελματία κινηματογραφιστή για να συζητήσει και να πειραματιστεί πάνω στα παραπάνω ερωτήματα, ώστε να σχεδιάσει και να γυρίσει τη δική της μικρή ιστορία. Το θέμα θα το εμπνευστούμε από το χώρο και από όσα μας ενδιαφέρουν. Σε μικρές ομάδες, θα κάνουμε έρευνα, θα γράψουμε το σενάριο, θα οργανώσουμε το γύρισμα και θα παίξουμε τους ρόλους.

Κάθε ημέρα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε κινηματογραφικές δράσεις ενώ θα μεσολαβεί διάλειμμα για γεύμα. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ σνακ και νερό. Ο εξοπλισμός και τα υλικά (π.χ. κάμερες, υπολογιστές, tablet, τρίποδα, μικρόφωνα, εκτυπώσεις) παρέχονται από τον ΚΑΡΠΟ και το Media Lab. Τα παιδιά που επιθυμούν και έχουν δικό τους εξοπλισμό μπορούν να τον φέρουν την πρώτη ημέρα, μαζί με τα αντίστοιχα καλώδια. Οι εργασίες των παιδιών θα διανεμηθούν ηλεκτρονικά.

2- 5 Ιανουάριου 2017 Ωρα: 10.00 -15.00
Απευθύνεται σε έφηβους 12 έως 16 ετών
Κόστος συμμετοχής: 55€, με έκπτωση 10% για αδέλφια

Για εγγραφές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.karposontheweb.org ή τα γραφεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης (Νικομάχου 18,16341 Ηλιούπολη). Σε περίπτωση πολλών συμμετοχών, προηγούνται οι κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 9948344 / 694 9404003

Δείτε και τυπώστε την υπεύθυνη δήλωση εδώ
Δείτε και τυπώστε την αίτηση εδώΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου