Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Διήμερο Εκδηλώσεων Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Δεκεμβρίου


Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας στο πλαίσιο της πρώτης για φέτος ανταποδοτικής του δράσης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
8μ.μ.
ΠΑΡΤΥ μαθητών του Αλληλέγγυου Σχολείου.
Στο πλαίσο των ανταποδοτικών δράσεων της Μεσοποταμίας, οι μαθητές ανταποδίδουν με ένα πάρτυ με δικές τους μουσικές επιλογές.


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
12π.μ.

"Αριστοφάνης Junior"
Η Μαρία Σκούπα (ηθοποιός και θεατρολόγος) και ο Νίκος Χατζηελευθεριου (κιθαριστής και συνθέτης), παρουσιάζουν ενα δίωρο διαδραστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τίτλο "Αριστοφάνης junior".
Μια σπονδυλωτή (για παιδια από 6 χρόνων-για εφηβους-και για "μεγάλους") αφήγηση για το Θέατρο τη μουσική τον Αριστοφάνη, τον πόλεμο την Ειρήνη και την ουτοπία.
Με βάση δύο κωμωδίες του Αριστοφάνη ("Αχαρνής και Όρνιθες") που έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το Θέατρο "Βαφείο-Λάκης Καραλής" η Μαρία Σκούπα με πρωτότυπη μουσική του Νίκου Χατζηελευθερίου, ξετυλίγονται τόσο οι μύθοι του Αριστοφάνη όσο και οι έννοιες και οι καταβολές της έκφρασης μέσα από το λόγο τη μουσική και την κίνηση.

7μ.μ.
Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα
«Πως επηρεάζει η οικογένεια τις επαγγελματικές αποφάσεις των παιδιών της»

Με εργαλείο μας ένα μύθο της Ελληνικής μυθολογίας , εκείνο της «Θέτιδας και του Αχιλλέα», θα αναλύσουμε, σχολιάσουμε και μοιραστούμε τις εμπειρίες μας για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουμε εν τέλει (συνειδητά ή ασυνείδητα) τα παιδιά μας στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.
Ιδιαίτερα θα αναφερθούμε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι « υψηλές προσδοκίες» που έχουμε από τα παιδιά μας όσον αφορά το μέλλον τους.
Εισηγήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Αριστέα Γιαννακοπούλου Υπεύθυνη για θέματα σπουδών και επαγγελμάτων του Κ.Ε.Σ.Υ.Π Πειραιά ( Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου