Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

«Ο Πρόεδρος, ένα Ροζ Σκάνδαλο κι ένας Πόλεμος» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 8.00μμ

Η σατιρική κωμωδία του Barry Levinson «Ο Πρόεδρος, ένα Ροζ Σκάνδαλο κι ένας Πόλεμος - Wag the Dog» (1997) θα προβληθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.
 

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Barry Levinson
Πρωταγωνιστούν: Dustin Hoffman, Anne Heche, Robert De Niro, Denis Leary, Willie Nelson


Λίγα λόγια για την ταινία:


Ένας παραγωγός του Χόλιγουντ κι ένας ειδικός στη διευθέτηση κρίσιμων καταστάσεων και της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης καλούνται στοn Λευκό Οίκο, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές, για να σχεδιάσουν μια καμπάνια υπέρ του προέδρου. Αποστολή τους είναι να καταστρώσουν μια «καμπάνια» δημοσιότητας υπέρ του νυν προέδρου.

Στόχος τους είναι να μειώσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν τα Μ.Μ.Ε. από ένα ακόμη ροζ σκάνδαλο, όταν ο πρόεδρος βρέθηκε ξαφνικά αγκαλιά με μια ανήλικη μέσα στο Οβάλ Γραφείο.

Για να επιτύχει η καμπάνια διάσωσης του προέδρου, λοιπόν, οι δύο δαιμόνιοι άνδρες δεν διστάζουν να «κατασκευάσουν» έναν (ψεύτικο) πόλεμο σε μια μακρινή, παντελώς άγνωστη στους Αμερικανούς και ανυποψίαστη χώρα.

Ο πρωτότυπος τίτλος αναφέρεται στο γνωμικό «γιατί κουνά ο σκύλος την ουρά του; Γιατί είναι πιο έξυπνος από αυτήν. Αν η ουρά ήταν πιο έξυπνη, τότε αυτή θα κουνούσε το σκύλο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου