Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

«Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας εγκαινιάζει τις προβολές για το μήνα Δεκέμβριο με μια σημαντική ελληνική ταινία που παίζεται σπάνια: "Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης" (1991, 104'), της Φρίντας Λιάππα.

Η προβολή θα γίνει, όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν,
αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

«Τέλος ενός καυτού καλοκαιριού. Μια παρέα παραθεριστών συνεχίζει τις διακοπές του σε μια παραλία. Στην παραλία αυτή, όπου και έχει γεννηθεί, η Ηλέκτρα ζει μέσα στην αναμονή, μόνη, αγνοώντας τα πάντα για τον εαυτό της. Μια μέρα φτάνει ο Παύλος. Όλα του μοιάζουν ξένα και γνώριμα μαζί. Ένας άγνωστος ιός, συνέπεια της υψηλής θερμοκρασίας, του έχει προσβάλει τη μνήμη. Ο έρωτας ανάμεσα στην Ηλέκτρα και τον Παύλο είναι μοιραίος. Την τελευταία νύχτα, τη νύχτα της μεγάλης ζέστης, ο τόπος θυμάται το παρελθόν του και το ζευγάρι των εραστών βυθίζεται στη μνήμη».

(Πηγή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας)

«Εφευρίσκοντας ένα συναρπαστικό σινεμά που παίζει με συμβολισμούς και τα κινηματογραφικά είδη, η Λιάππα δημιούργησε μια δική της προσωπική κινηματογραφική γλώσσα, τολμώντας να θίξει συναισθήματα και καταστάσεις με έναν ολιστικό τρόπο, που ίσως δεν έγινε άμεσα κατανοητός. Η χρονική απόσταση συντελεί στην επανεκτίμηση των βαθύτερων νοημάτων και του εμπνευσμένου τρόπου που επέλεξε να τα αποδώσει, ανοίγοντας δρόμο προς μια νεωτεριστική γραφή».

(Ιφιγένεια Καλαντζή - Αυγή)

 Το event στο facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου