Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ταινία «Ακαδημία Πλάτωνος» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Η ελληνική ταινία του Φίλιππου Τσίτου «Ακαδημία Πλάτωνος» (2009) θα προβληθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.
 

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Αναστά Κοζντινέ, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Σουξές


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Βραβεία στο 62ο Φεστιβάλ Λοκάρνο (15 Αυγούστου 2009):

  • Λεοπάρδαλη Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Αντώνη Καφετζόπουλο
  • Α’ Βραβείο της διεθνούς Οικουμενικής Επιτροπής
  • Γ’ Βραβείο της Επιτροπής Νέων
Ο Σταύρος είναι ένας ψιλικατζής. Η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει και αρνείται να επιστρέψει - η μητέρα του έχει πάθει ήδη ένα εγκεφαλικό και ο Σταύρος πρέπει να την προσέχει επί 24ώρου βάσεως.

Η αγαπημένη ασχολία του Σταύρου και των τριών φίλων του, που επίσης διατηρούν ψιλικατζίδικο στη γειτονιά, είναι το καθημερινό μέτρημα των Κινέζων, οι οποίοι στήνουν το μαγαζί τους απέναντι. Μια δουλειά που δεν έχει τέλος γιατί οι Κινέζοι μοιάζουν να πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα.

Το μέτρημα διακόπτεται μόνο αν περάσει κανένας Αλβανός. Τότε πέφτουν στοιχήματα αν ο σκύλος θα γαβγίσει τον Αλβανό ή όχι. Αυτή είναι η δεύτερη αγαπημένη ασχολία τους. Έτσι περνούν την ώρα τους, χαλαρά και διασκεδαστικά, χαζεύοντας τη ζωή που αλλάζει έξω από τα μαγαζιά τους.

Ο Σταύρος όμως είναι διαρκώς ανήσυχος. Ανεξήγητα δυσαρεστημένος. Τα βράδια δεν μπορεί να κοιμηθεί αλλά δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί. Μέχρι που μια μέρα ένας περαστικός Αλβανός αναγνωρίζει στη μητέρα του Σταύρου την δικιά του χαμένη μητέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου