Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Πού είναι η τρόικα; Από τη λογική τού “βάστα Σόιμπλε” στο στάδιο “πού είναι η τρόικα”

Το αίτημα για άμεση προκήρυξη εκλογών αποτελεί τη μόνιμη επωδό της Ν.Δ. σε κάθε πολιτική κίνηση της κυβέρνησης.

Το ίδιο έκανε εμμέσως πλην σαφώς και με την τελευταία πρωτοβουλία να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι επαγγελματίες στα ακριτικά νησιά που έχουν δεχθεί το βάρος όλου του προσφυγικού ζητήματος. Και πάλι εκλογές βλέπει πίσω από την απόφαση αυτή η Ν.Δ. και δεν είναι τυχαίο.

Αφού ζητώντας εκλογές, γιατί δήθεν αυτή η κυβέρνηση αποτελείται από “ανίκανους”, “ψεύτες” και “ιδεοληπτικούς”, αποφεύγει να πάρει θέση για την ουσία του θέματος, που δεν είναι άλλη από το να δηλώσει ανοικτά τι θα έκανε σε αντίστοιχη περίπτωση.

Ποιον θα ενισχύσει; Ποιον θα προστατεύσει και ποιον θα αγνοήσει; Αυτό είναι που θέλει να αποφύγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε όλα τα θέματα που αφορούν ζητήματα προστασίας των αδυνάμων και κοινωνικής πολιτικής, η αξιωματική αντιπολίτευση καλλιεργεί υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης, αλλά πάντα σε ένα θολό τοπίο. Όταν όμως πρόκειται για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τότε όλα ξεκαθαρίζουν.

Θυμηθείτε απλά το σθένος με το οποίο ξιφουλκεί ο Κ. Μητσοτάκης κατά των υψηλών φορολογικών συντελεστών και τον ανένδοτο που έχει κηρύξει κατά των φόρων γνωρίζοντας πολύ καλά ότι από αυτό δεν πρόκειται να επωφεληθούν περισσότερο τα χαμηλά στρώματα, αλλά οι επιχειρηματίες και όσοι έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα.

Όσο για τους χαμηλοσυνταξιούχους
που ωφελούνται από την έκτακτη βοήθεια της κυβέρνησης, δεν θα έχουν κανένα όφελος αφού στην πλειονότητά τους καλύπτονται από το αφορολόγητο.

Αυτό που είχε ιδιαίτερη σημασία
από την αντίδραση στο θέμα των χαμηλοσυνταξιούχων είναι αυτό που δεν τόλμησε να πει δημοσίως η Ν.Δ., αλλά το έκανε για λογαριασμό της ο φιλικός της Τύπος: ότι έτρεξαν να ανησυχήσουν πριν από τους θεσμούς για τους... θεσμούς.

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης έως σήμερα οργίαζαν τα δημοσιεύματα για το αν η απόφαση της κυβέρνησης είχε συζητηθεί με τους δανειστές ξεχνώντας ότι, αν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι, είναι στην απόλυτη ευχέρεια της κυβέρνησης να διανείμει όπως πιστεύει καλύτερα αυτό το πλεόνασμα.

Από τη λογική του “βάστα Σόιμπλε” περάσανε στο στάδιο “πού είναι η τρόικα”.


η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου