Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ένταση με τις κοινωνικές δομές στο Δημ. Συμβούλιο Π. Φαλήρου - Διαπαραταξιακό έλεγχο ζήτησε η Αργυρώ Σύριγγα

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια έγκρισης του προϋπολογισμού του 2017 για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Π. Φαλήρου, όταν ο επικεφαλής
τής δημοτικής παράταξης «Εμείς για το Φάληρο» Δημήτρης Πιτούλης, με έντονο ύφος έκανε μια καταγγελία για το «μπούλινγκ» που γίνεται μέσα στις κοινωνικές δομές του δήμου σε εθελοντές.

Κατηγόρησε τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης της πλειοψηφίας, Αγγελική Ξυνού (που έχει την ευθύνη για τους εθελοντές) ότι βάζει όποιους εθελοντές θέλει κι άλλους τους αφαιρεί.


Κατηγόρησε επίσης, ότι κάποιοι εθελοντές διώχνουν καινούργιους μιλώντας τους άσχημα. Τέλος, κατηγορίες εξαπέλυσε εναντίον του αντιδημάρχου κ. Φωστηρόπουλου ότι δεν κόβουν αποδείξεις για τα χρήματα που εισπράττουν για τις κοινωνικές δομές, ότι τα καταμετρούν οι εθελοντές, ότι αναγράφονται με μηνύματα (μέσω viber) μεταξύ τους τα ποσά που καταμετρούν και δεν τα περνάνε στον προϋπολογισμό.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο δήμαρχος κ Χατζηδάκης ζητώντας να σταματήσουν να μαζεύουν χρήματα οι εθελοντές.

Σύριγγα: Διαπαραταξιακός έλεγχος

Στο σημείο εκείνο παρέμβαση πραγματοποίησε η δημοτική σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, Αργυρώ Σύριγγα, η οποία όπως τόνισε είχε ζητήσει να συμμετέχει σαν εθελόντρια στις κοινωνικές δομές του δήμου από τον Αύγουστο.

Η κα Σύριγγα επικαλέσθηκε την εμπειρία της στις δομές αλληλεγγύης απ' την αρχή της οικονομικής κρίσης τόσο στο Φάληρο όσο και στον Πειραιά, πολύ πριν ασχοληθεί ο δήμος, και ενώ η κα Αγγελική Ξυνού (η οποία σημειωτέων απουσίαζε στην τρίτη συνεδρίαση όταν μπήκε αυτό το θέμα το οποίο την αφορούσε) την είχε εντάξει στους εθελοντές και λάμβανε μηνύματα μέσω internet, για όποια δράση επρόκειτο να γίνει, ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα της ήρθε μήνυμα ότι η κ. Αγγελική Ξυνού την αφαιρεί από την ομάδα εθελοντών χωρίς κανένα λόγο.


Η κα Σύργιγγα συνέχισε λέγοντας πως πλέον δεν λαμβάνει μηνύματα εδώ και μια εβδομάδα, αν και όπως είπε, «είχε γίνει κουραστικό γιατί, αν και δεν υπήρχε κάποιος λόγος να επικοινωνήσουν, έπαιρνε συνεχώς μηνύματα που αντάλλασσαν μεταξύ τους κάποιοι εθελοντές με "καλημέρα", "καλησπέρα" και καρδούλες».

Νόμιζε πως ήταν τεχνικό το θέμα και θα λυθεί, αλλά ακούγοντας τον κ. Πιτούλη πως έχει συμβεί και σε άλλους εθελοντές, κατάλαβε πως ήταν εσκεμμένο. Σ' αυτό κανείς δεν απάντησε γιατί προφανώς έλειπε η κ. Αγγελική Ξυνού που το είχε κάνει.

Όσο για το θέμα των χρημάτων και το ποιος έχει την ευθύνη της καταμέτρησης, πρότεινε να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή γιατί, όπως είπε και στον κ δήμαρχο, «θα το βρούμε πάλι μπροστά μας και θα υπάρξει πρόβλημα σοβαρό».

Αλλά και πάλι ο δήμαρχος απάντησε πως δεν θα καταμετρούν πια τα χρήματα οι εθελοντές. Ο δε αντιδήμαρχος κ. Φωστηρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα και δεν κάθεται ποτέ στην καταμέτρηση.

Τελικά δεν μάθαμε ποιος θα έχει την ευθύνη…

Επίθεση Πιτούλη στη δημοτική αρχή




Ο επικεφαλής της παράταξης «Εμείς για το Φάληρο», κ. Πιτούλης σχολίασε τα εξής:

1) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον κ. Χατζιδάκη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου, όπου Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, επιτρέπεται να αναλαμβάνει διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων, επί πληρωμή για λογαριασμό εταιρείας στην οποία είναι διευθυντής;

2) Επιτρέπεται Δημοτική Σύμβουλος της Συμπολίτευσης να κάνει bullying σε εθελόντριες μέλη του συνδυασμού οι οποίες ήθελαν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βοηθήσουν στην προετοιμασία του δέντρου της αγάπης, μία δράση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου; Είναι περίεργο δε πως η ίδια σύμβουλος αποφάσισε και «πέταξε έξω» από τους εθελοντές άτομα από διαφορετικές παρατάξεις από τη δική της. Παρότι ζήτησε τόσο από το Δήμαρχο όσο και τον υπεύθυνο των κοινωνικών δομών, να ζητήσουν τυπικά ως όφειλαν συγγνώμη, αυτό δεν έγινε….

3) Ζήτησε να υπάρξει διαφανής λειτουργία στην είσπραξη χρημάτων για το κοινωνικό παντοπωλείο- κοινωνικό συσσίτιο.

4) Ο κ. Πιτούλης έχει τοποθετηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, ότι οι δημότες δεν πρέπει να πληρώνουν χρήματα για να χρησιμοποιούν τους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Επεσήμανε ότι υπάρχει παράβαση καθήκοντος γιατί δεν εισπράττονται χρήματα στην είσοδο του ΔΑΚ από τους ετεροδημότες και καταστρατηγείται μία απόφαση του ΔΑΚ.

5) Ζήτησε να αυξηθεί το ποσό της επιχορήγησης προς τις Σχολικές Επιτροπές. Επεσήμανε ότι οι σύλλογοι γονέων καλύπτουν με μεγάλα χρηματικά ποσά ανάγκες των σχολείων όπου ο Δήμος οφείλει να καλύπτει με σωστό προγραμματισμό.


από την rak-pfalirou.gr

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου