Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ρ. Δούρου μετά τη συνάντηση με Πατούλη, Καμίνη και Σαράντη: Η Αττική γυρίζει σελίδα στη διαχείριση των απορριμμάτων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, και τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-
Καματερού, Ν. Σαράντη είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η απουσία κοινής δήλωσης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε συμφωνία, καθώς
«όσοι σιωπούσαν ή έδιναν παρασκηνιακές μάχες με ποικίλα προσχήματα», έχουν ως «στόχο τη διατήρηση του σημερινού, απαράδεκτου status quo», όπως αναφέρει με δήλωσή της η Ρένα Δούρου.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής:


«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, ολοκλήρωσαν, ύστερα από ευρεία δημόσια, δημοκρατική, ανοικτή, με όρους πλήρους διαφάνειας, διαβούλευση και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4042/12 και το νέο Εθνικό Σχεδιασμό, τη διαδικασία της έγκρισης της 2ης αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Αττικής, με την ψήφισή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Είχε προηγηθεί η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής αποκτά νέο νομικό πλαίσιο διαχείρισης των αποβλήτων, εκπληρώνοντας την προϋπόθεση της αιρεσιμότητας, διασφαλίζοντας δηλαδή τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους των έργων.


Το νέο ΠΕΣΔΑ είναι σήμερα το μόνο, δημόσιο σχέδιο που, μέσα από μια νέα διαχείριση, στη βάση των αρχών της αποκέντρωσης, της εγγύτητας, της μείωσης, της πρόληψης, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης και της κυκλικής οικονομίας, δρομολογεί το τέλος της λειτουργίας της μεγαλύτερης χωματερής της Ευρώπης, του ΧΥΤΑ Φυλής.


Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε έτσι μια φάση.


Επιτέλεσε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, το χρέος της έναντι των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Ανέλαβε και έφερε σε πέρας την 2η Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ.


Η Αττική γυρίζει έτσι σελίδα, με τους σαφείς όρους που θέτει το νέο, αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.


Όσοι σιωπούσαν, όσοι έδιναν παρασκηνιακές μάχες με ποικίλα προσχήματα, για να μην προχωρήσει η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, όσοι σήμερα αναζητούν προφάσεις για τη μη υλοποίησή του, με προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, και στόχο τη διατήρηση του σημερινού, απαράδεκτου status quo, οφείλουν να εξηγήσουν συγκεκριμένα στους πολίτες της Αττικής τις προθέσεις τους και τα σχέδιά τους, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και τις συνέπειες των ενεργειών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου