Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η Ανακύκλωση στην πράξη στους Δήμους Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας & Μοσχάτου-Ταύρου με Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής

Μεγάλη σύσκεψη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ΕΔΣΝΑ πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα με
σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία μέσω του προγράμματος «Έλα στον κύκλο μας».

Την πρωτοβουλία της σύσκεψης είχαν ο Αντιπερφερειάρχης του Νότιου Τομέα Αθήνας Χρήστος Καπάταης και οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτριος Κάρναβος, Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.
 
Οι εκπρόσωποι του ΕΔΣΝΑ παρουσίασαν το πρόγραμμα το οποίο αφορά τα σχολεία και ανέλυσαν τις λεπτομέρειές του.

Οι δήμαρχοι των τριών δήμων, αφού κατέθεσαν τις απόψεις τους δήλωσαν για άλλη μια φορά την προθυμία τους να συμβάλουν στην επιτυχία του προγράμματος.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: 


«Προχωράμε με σταθερά βήματα στο νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Το νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, βασίζεται στην ανακύκλωση και στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Η σχολική κοινότητα είναι προνομιακός χώρος για το νέο μοντέλο, ειδικά όταν οι δημοτικές αρχές και η εκπαιδευτική κοινότητα αντιλαμβάνονται το μέγεθος και την σοβαρότητα του θέματος.


Είμαστε αισιόδοξοι και προχωράμε
».

 
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης: η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, Σοφία Κορωναίου-Καμπά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας Κωστάκης Εμμανουήλ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πρασίνου του Δήμου Ν. Σμύρνης Κρικρής Γιώργος, ο διευθυντής της β΄ θμιας εκπαίδευσης Βαρελάς Άρης, καθώς και πολλοί διευθυντές των σχολείων των τριών δήμων και εκπρόσωποι των Συλλόγων και των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων των δήμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου