Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Αγίου Δημητρίου: «Πρέπει να καλλιεργηθεί η φιλοζωική συνείδηση μέσα στα σχολεία»

Με το διαδραστικό και πολυθεματικό φιλοζωικό πρόγραμμα «Ζωο...φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης» η εθελοντική ομάδα «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων» (Ζω.Ε.Σ.) επισκέφθηκε άλλο ένα δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αττικής, αυτή τη φορά το 7ο, ολοκληρώνοντας επιτυχώς για φέτος τις ενημερώσεις της κι ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους μαθητές τη νέα χρονιά.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων της πόλης, ξεκίνησε μια πολύ σημαντική συνεργασία με την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» προκειμένου να υλοποιήσει φιλοζωικές εκπαιδευτικές συναντήσεις σε όλα τα σχολεία του και σε όλες τις βαθμίδες.


Όπως αναφέρει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να εκπαιδευτούν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στα θέματα των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων.
 
«Γιατί οι δρόμοι των πόλεων της χώρας μας δεν πρέπει
να έχουν πια αδέσποτα, πεινασμένα και εγκαταλελειμμένα ζώα, και για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να καλλιεργηθεί η φιλοζωική συνείδηση μέσα στα σχολεία. Γιατί τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

istoriesadespoton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου