Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Τι δεν λένε όσοι επεχείρησαν να διαλύσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου @ Δεν κάνει πίσω η ΠεριφέρειαΤι δεν λέει η ΠΡΩΣΙΝΑΤ, η Αντικαπιταλιστική (Κουτσούμπα), ορισμένοι σύμβουλοι που έχουν προσχωρήσει στην ΛΑΕ (Ανεξάρτητοι;) για την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Σιαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)...

Η συνεδρίαση διακόπηκε για πάνω από μια ώρα όταν γύρω στα 30 άτομα κατέλαβαν το χώρο του προεδρείου, δεν άφηναν κανέναν να μιλήσει, προπηλάκισαν τον πρόεδρο, τον εισηγητή, περιφερειακούς συμβούλους, χρησιμοποιώντας απίστευτο υβρεολόγιο, διαλύοντας μικρόφωνα, σπάζοντας ποτήρια.


Κουβέντα για το πώς έφτασε η κατάσταση ως εδώ, τις διαχρονικές ευθύνες δημοτικών αρχών, του Δήμου Άνω Λιοσίων... Που μέσα από τα αντισταθμιστικά ''διόριζαν'' δεκάδες και εκατοντάδες δημότες.

Κουβέντα για το ''σχέδιο'' του νέου δημάρχου (καύση) έτσι ώστε να μην θάβεται τίποτα... Καύση κι αντισταθμιστικά πάλι, μικροσυμφέροντα Δημάδη, και νέο περιβαλλοντικό έγκλημα.


Λέξη για το ότι, αν η διαδικασία δεν προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς (μέχρι 31 Δεκέμβρη 2016), θα χαθεί η χρηματοδότηση (πάνω από 200 εκ ευρώ) από την Ε.Ε..


Και από πού άραγε θα γίνει η χρηματοδότηση σε καθεστώς επιτροπείας; Η λογική του όλα η τίποτα! Οι αυθεντίες του τίποτα!

Μετά από μια ώρα τούς δόθηκε ο λόγος, νέος κύκλος προπηλακισμών κι ακατάσχετου υβρεολογίου.

Μη μας κάνουν λοιπόν μαθήματα δημοκρατίας!

Ο ΠΕΣΔΑ ψηφίστηκε από τη "Δύναμη Ζωής", την "Αττική συμμέτοχοι στο αύριο", την "Ανάσα για την οικολογία", την "Παρέμβαση για την Αττική" κι από έναν σύμβουλο της παράταξης "180 μοίρες"!

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του..


Το έγκλημα της Φυλής δεν σταματά με μπινελίκια και προπηλακισμούς... Αλλά με σχέδιο και εφαρμογή του...

Σχέδιο που δεν άφησαν οι εγκαλούντες να αναλυθεί περαιτέρω στην συνεδρίαση... που εμπόδισαν α ακουστούν απόψεις και προτάσεις...

Η αρχή όμως έγινε! Προχωράμε...

* Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη "Δύναμη Ζωής"


*** * ***

Η 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε εσπευσμένα, ύστερα από την έγκριση της δεύτερης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής και μέσα σε συνθήκες έντασης, αφού η επιμονή μιας ομάδας πολιτών δεν επέτρεπε την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης - παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε ο λόγος, που ωστόσο τον αρνήθηκαν, από τον πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ, Θ. Σχινά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εξαντλητικά και επανειλημμένα συζητήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, εξασφαλίζοντας πάντα, όσες φορές ήταν απαραίτητο, εκείνες τις συνθήκες, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να εκφραστούν όλες οι απόψεις, όχι μόνο των παρατάξεων του ΠΕΣΥ αλλά και μεγάλου αριθμού δημάρχων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων και συλλογικοτήτων και πολιτών.


Αυτή η θεμελιακή επιλογή από την πλευρά της Διοίκησης, η επιλογή του ανοικτού, δημοκρατικού διαλόγου, έχει στρατηγικό χαρακτήρα.

Θα είναι διαρκής, ανοικτή προς όλους, όσοι θέλουν μέσα από αυτή την ανοικτή διαδικασία διαβούλευσης να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και πέντε δεκαετίες παραμένει άλυτο, συσσωρεύοντας σειρά σοβαρών επιπτώσεων - περιβαλλοντικών, οικονομικών, κοινωνικών, δημόσιας υγείας.

Τελευταία παρατήρηση: όλοι έχουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και παράλληλα έχουν την ευθύνη των μέσων που επιλέγουν για την έκφρασή της. Τούτο όμως δεν μπορεί να στερεί τη δυνατότητα από μια αιρετή Διοίκηση να αποφασίσει και πολύ περισσότερο όταν διακυβεύονται ζητήματα τέτοιας μεγάλης και κρίσιμης σημασίας.


Και, σε τελευταία ανάλυση, όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου