Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Την επίθεση στον Ταστάνη καταδικάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας και πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης στο σπίτι του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από πρόταση του Βασίλη Βάσσιου, ο οποίος είπε τα εξής:


"Το θέμα που έχω να βάλω -και ίσως βγάλουμε και ένα ψήφισμα σε σχέση με αυτό- έχει να κάνει με την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του ένας δημοτικός σύμβουλος της Γλυφάδας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης.

Την Κυριακή το βράδυ και ενώ ήταν με την οικογένειά του στο σπίτι, δέχθηκε μια επίθεση από κουκουλοφόρους οι οποίοι του έσπασαν το αυτοκίνητο, έγραψαν στους τοίχους του σπιτιού του, από όσο γνωρίζω δεν του επιτέθηκαν προσωπικά όταν βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει.

Εικάζεται ότι η επίθεση έχει να κάνει με τη θέση του στον ΟΑΣΑ, μπορεί όμως να έχει να κάνει και με τη θέση που εξέφρασε πριν λίγες μέρες για το θέμα του Υμηττού.

Ό,τι και να είναι, νομίζω ότι πρέπει να καταδικαστεί από σύσσωμο το Δημοτικό μας Συμβούλιο, πέρα από κόμματα, παρατάξεις κλπ, διότι αυτά δεν είναι καλά σημάδια για τη Δημοκρατία μας."Την ίδια μέρα ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσαν οι Οργανώσεις Μελών Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο.Μ. Αργυρούπολης & Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τη θρασύδειλη ενέργεια κατά του Τάσου Ταστάνη


Η θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του Τάσου Ταστάνη και το σπάσιμο του αυτοκινήτου του, τη νύχτα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, θυμίζουν τους νονούς και μπράβους της νύχτας σε εποχές που, μαζί και με τον Τάσο, διεκδικούσαμε το δημόσιο χώρο στην παραλία.

Το μαφιόζικης έμπνευσης σύνθημα «χτυπήστε τον Ταστάνη», και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του με την οικογένειά του, δεν έχει καμιά σχέση με τα μαζικά κινήματα που αγωνίζονται
για να παραμείνουν δημόσια τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να εξυγιανθούν και να εκσυγχρονισθούν, ώστε να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Για αυτούς τους στόχους αγωνίζεται και ο Τάσος Ταστάνης από τη θέση τού προέδρου του ΟΑΣΑ που του εμπιστεύθηκε η ελληνική πολιτεία.

Οι τραμπούκικες ενέργειες σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Νότια Προάστια (μεταξύ των οποίων δυο φορές στη Γλυφάδα) δεν απέτρεψαν ούτε την παραχώρηση των παραλιών και του Ασυρμάτου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε του Φαληρικού Δέλτα στην Περιφέρεια Αττικής, ούτε τις βελτιώσεις που μπορούσαν να γίνουν στα σχέδια για το Ελληνικό, ούτε το Διάταγμα Προστασίας του Υμηττού.

Όσοι, φορώντας μια δήθεν ιδεολογικού χαρακτήρα κουκούλα, υπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία, ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα αποτρέψουν την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΣΑ.

Καταδικάζουμε τη θρασύδειλη ενέργεια κατά του Τάσου Ταστάνη και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην οικογένειά του, στους συντρόφους μας στη Γλυφάδα και σε όσους από οποιοδήποτε μετερίζι αγωνίζονται για να βγει η πατρίδα μας στο ξέφωτο.

Καταγγέλλουμε στους πολίτες τις μεθοδεύσεις των αδίστακτων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και τους καλούμε να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.


Ελληνικό-Αργυρούπολη 7.12.2016
Οργάνωση Μελών Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ 
Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου