Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου με δωρεάν είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Τα φωτισμένα πλατάνια του ΚΠΙΣΝ καθρεφτίζονται στα νερά του Καναλιού και μας υποδέχονται σε μια μεγάλη φιλόξενη και ζεστή γιορτή γεμάτη μουσική και πολλές χαρούμενες εκδηλώσεις και κεράσματα.

Ολόκληρο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος -που πρόσφατα κατέκτησε την Πλατινένια Πιστοποίηση LEED για την Ενέργεια και το Περιβάλλον- θα φωταγωγηθεί με χριστουγεννιάτικη διάθεση, ενώ το Ξέφωτο θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της γιορτής, όπου ανάμεσα στη φωτισμένη φύση θα μπορεί κανείς να γευτεί χριστουγεννιάτικες αλμυρές και γλυκές νοστιμιές.


Στις φετινές γιορτές η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), συμπράττουν στον μηνιαίο προγραμματισμό με τις δικές του θεματικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, η ΕΒΕ θα φιλοξενήσει μια σειρά από αναγνώσεις στο νέο της κτίριο, καθώς και μια διαφορετική ‘εικαστική’ εγκατάσταση, ενώ η ΕΛΣ μας προτείνει ένα Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας και μια συναυλία της Παιδικής της Χορωδίας.


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο αγώνας δρόμου SNF RUN επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ και μας προσκαλεί να καλωσορίσουμε όλοι μαζί το 2017 γεμάτοι ζωντάνια, ενέργεια και ομαδικό πνεύμα! Αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους, προβολές Χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια, one-man circus show, παραστάσεις stand-up comedy, εργαστήρια χειροτεχνίας και συναυλίες είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το εορταστικό μας πρόγραμμα.

Κι όμως.. αυτό δεν είναι όλο! Καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, μείνετε συντονισμένοι για μεγαλύτερες και ακόμα πιο ‘φιλόδοξες’ εκδηλώσεις-εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δεκεμβρίου, πατήστε εδώ.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου