Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Προσφυγή στο ΣτΕ για το ΕΣΧΑΔΑ του Αστέρα Βουλιαγμένης


Προσφυγή για διερεύνηση τόσο του πολεοδομικού καθεστώτος όσο και του δασικού χαρακτήρα όλης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου κατέθεσε στο ΣτΕ η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-
Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η προσφυγή που
υπογράφεται από μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π.,αλλά και από άλλους πολίτες του Δήμου Β-Β-Β αποτελεί συνέχεια της εξώδικης πρόσκλησης της 26/10/2016, για την πλήρη και εκ νέου διερεύνηση των όρων έγκρισης του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.

Όπως αναφέρεται στο ΔΤ της κίνησης, η προσφυγή έγινε για την προάσπιση του Δημόσιου χώρου και του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χερσονήσου, και έχουν αναδειχθεί τεκμηριωμένα τα παράτυπα αυτής της εκποίησης δημόσιας περιουσίας με όρους προνομιακούς για τους αγοραστές και τίμημα εξευτελιστικά χαμηλό για το Δημόσιο.

"Η προσφυγή αναδεικνύει σημεία σχετικά με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς τα οποία θεωρούμε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την τελευταία γνωμοδότηση του ΣτΕ (152/2016) και τα περισσότερα αναφέρονται και στην απόφαση-γνωμοδότηση 236/2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία ελήφθη μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ. Αφορούν δε το εξαιρετικής σημασίας θέμα του εάν είναι η χερσόνησος περιοχή εντός σχεδίου πόλης και εντός Γ.Π.Σ. ή εκτός σχεδίου πόλης και εκτός Γ.Π.Σ. όπως εμπεριστατωμένα αποδεικνύουμε με την προσφυγή μας.

Εφόσον αποδειχτεί από την διαδικασία επεξεργασίας και γνωμοδοτήσει το ΣτΕ ότι είναι οριστικά εκτός σχεδίου και Γ.Π.Σ. περιοχή, τότε η διαδικασία έγκρισης του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. είναι τελείως διαφορετική και αμέσως απεμπλέκει το Δημόσιο και κοινόχρηστο τμήμα της χερσονήσου.

Ταυτόχρονα αναδεικνύουμε το σημαντικότατο θέμα του δασικού χαρακτήρα της χερσονήσου.

Σε αυτό είχαμε και έχουμε συνεργασία και στήριξη από την Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης και έτσι σήμερα αναδεικνύουμε ταυτόχρονα το σημαντικό έγγραφο που εξασφάλισε η Ο.Κ.Ε. και αφορά το δασικό χαρακτήρα της χερσονήσου, όπως αναφέρει στο σχετικό Δ.Τ. της ‘’ Όπως προκύπτει από το έγγραφο-ντοκουμέντο αυτό, της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει υποβληθεί από 24/6/2015, στο Εθνικό Κτηματολόγιο, Δήλωση Ιδιοκτησίας για την εν λόγω έκταση, για Δημόσιο Δάσος, 436,20 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει, κατά πλήρη κυριότητα στο Ελληνικό Κράτος και μάλιστα σε εκτός σχεδίου περιοχή…’’.

Έτσι με την προσφυγή στο ΣτΕ και την αναμενόμενη απόφαση ότι είναι εκτός σχεδίου πόλης και Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου περιοχή διασφαλίζεται η αποφυγή της επέκτασης των τουριστικών χρήσεων αλλά και όσων χρήσεων επιδιώκουν οι αγοραστές και διασφαλίζεται η δασική περιοχή που κινδύνευε από την επέκταση της δόμησης. Ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες για διεύρυνση της προστασίας και προσβασιμότητας τόσο στα παράκτια όσο και στο αρχαιολογικά τμήματα της χερσονήσου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου