Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ένα εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για δύο στεφανιογράφους σε νοσοκομεία του Πειραιά

Η διάθεση συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου € για την αγορά και εγκατάσταση στεφανιογράφων στο Γενικό νοσοκομείο Νίκαιας και στο Τζάνειο
νοσοκομείου Πειραιά εγκρίθηκε, στην προχτεσινή (Πέμπτη 15/12) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που έκανε αποδεκτή εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι στις παρούσες συνθήκες, στις οποίες τα μνημόνια έχουν μειώσει, δραματικά, τα διαθέσιμα κονδύλια για την Υγεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να προασπίσει το Δημόσιο Συμφέρον και ειδικά τη Δημόσια Υγεία.


Σε αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τους δύο στεφανιογράφους, κόστους 500.000 € ο καθένας, που είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση καρδιοπαθειών, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για:

Την αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας, όπου λειτουργούν οι τρεις Παθολογικές κλινικές, προϋπολογισμού 1.600.000 €.
Την αντικατάσταση και την αναβάθμιση των δικτύων (ύδρευσης, οξυγόνου, ηλεκτρικομηχανολογικά κ.α.) στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», προϋπολογισμού 1.100.000 €.  
Εργασίες σε κλινικές και εργαστήρια του Τζάνειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 160.000€.
Τέλος, με την έναρξη υποβολής προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής θα δοθεί προτεραιότητα στην έναρξη της διαδικασίας για χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου