Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Κώστας Ζουράρις περί πολτοποίησης, ορθοδοξίας, Αμβροσίου, φασιστοειδών, οθωμανικής παράδοσης και μαλακίας (ηχητικό)

Το Ποτάμι φυλλορροεί λόγω της έλλειψης κοινωνικής αντιστοίχισης και η πρόταση Θεοδωράκη για πρόταση μομφής γίνεται επειδή «στον κόσμο αυτά αρέσουν», αλλά σε μία συζήτηση στη Βουλή «θα τους πολτοποιήσω», προειδοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις μιλώντας "στο κόκκινο" και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Αν θέλει ο κ.Θεοδωράκης πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου, ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στην συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.
 
Εξήγησε εξάλλου την κίνηση του αρχηγού του Ποταμιού λέγοντας ότι «στον κόσμο αυτά αρέσουν» και «θύμισε» ότι υπήρξε δάσκαλος του νυν προέδρου του Ποταμιού σε σχολή δημοσιογραφίας. «Έλεγα στους μαθητές να κρατάνε σημειώσεις... δεν κράτησε ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός κόμματος, τι να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Απέρριψε εξάλλου τις αιτιάσεις για τα όσα είπε, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν εν ενεργεία πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «τέσσερις έγκριτους πολίτες ... νταβατζήδες» και προέτρεψε σε αντίστοιχη κίνηση με τη βοήθεια της ΝΔ κατά του Κ.Καραμανλή.
 
Σε πολιτικό επίπεδο, εκτίμησε ότι το Ποτάμι φυλλορροεί, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι δεν είχε κοινωνική αντιστοίχιση και ήταν «κατασκευή των μεγάλων καναλιών και των πλουτοκρατών» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Φάνηκε αυτή η έλλειψη κοινωνικής αντιστοίχισης ... σε ένα χρόνο το έριξε», σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας.

Έχει ωριμάσει η κοινωνία, σεβαστό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού

Απέφυγε εξάλλου να πάρει σαφή θέση για την 
σύγκρουση Κατσίκη-Γεωργιάδη στη Βουλή σε σχέση με την ισότητα στην εργασία για ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ, σημειώνοντας ότι αυτές είναι «γνωστές απόψεις» και είναι «φυσικό» σε ένα χώρο όπου υπάρχουν σύνδρομα του τύπου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

«Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα και έχει ωριμάσει η κοινωνία και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και του λόγου είναι σεβαστό περίπου παντού», είπε.


Αναμενόμενο και διαρκές φαινόμενο η τουρκική προκλητικότητα

Για την κλιμάκωση της ρητορικής της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα, τόσο από τον Ερντογάν και κυβερνητικά στελέχη όσο και από την αντιπολίτευση, σημείωσε ότι πρόκειται κατ' ουσίαν για πολιτισμικό και πολιτιστικό φαινόμενο.


Όπως είπε ο κ.Ζουράρις, στην οθωμανική παράδοση κατά τις αναφορές σε διοικητές υπόδουλων περιοχών ακολουθείτο το «αρπαλίκι» που αναγόρευε τον εκάστοτε διοικητή ως «γόνο των κατακτητών». Αυτή η προσέγγιση χαρακτηρίζει την σχέση τους με τον κόσμο, όπως σημείωσε, είναι φυσιολογική στην αντίληψη των Τούρκων, ένα φαινόμενο αναμενόμενο και διαρκές.


Προς επίρρωσιν των παραπάνω αναφέρθηκε στις πρακτικές που ακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά στο Αιγαίο όταν πραγματοποιούν αβλαβή διέλευση» π.χ. κοντά στη Νάξο. Ενώ πρέπει αυτή να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα και αναρτημένη τη σημαία του κράτους τα ύδατα του οποίου διαπλέουν αλλά και να ακολουθείται η συντομότερη διαδρομή, τουρκικά σκάφη κάνουν την διαδρομή Αττάλεια - Σμύρνη μέσω... Αίγινας, σημείωσε ο κ.Ζουράρις.


Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του καθεστώτος της Τουρκίας να δείξει ισχύ, καθώς αντιμετωπίζει μέτωπα με τους Κούρδους και τους τζιχαντιστές στα σύνορά του και στο εσωτερικό, ενώ βρίσκεται σε παρατεταμένο και διαρκή εμφύλιο σπαραγμό, όπως εκτίμησε.


Αντιχριστιανικές οι θέσεις Αμβρόσιου

Επιτέθηκε εξάλλου εκ νέου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τις οποίες χαρακτήρισε αντιχριστιανικές και το χαρακτήρα του ιεράρχη «φασιστοειδή».


«Στην περιοχή του έχει μία παρουσία γιατί τον αγαπάει τμήμα του κόσμου, αλλά για ρωτήστε χριστιανούς σε όλη την Ελλάδα», προέτρεψε ο κ.Ζουράρις, ο οποίος συνέκρινε την «κάλυψη» που παρείχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την στήριξη που παρέχει και ο ίδιος σε «πράγματα που δεν μου αρέσουν στο ΣΥΡΙΖΑ ... αν τα έλεγε η ΝΔ θα ήμουν πολύ πιο οξύς, τώρα τα στρογγυλεύω», όπως είπε.

Ακούστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου