Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ρουφιάνοι δεξιά κι αριστερά, το βιτριόλι ίδιο @ Δηλώσεις Μανώλη Γλέζου & Κωνσταντίνας Κούνεβα



Φιλελέδες και Λαετζήδες ρουφιάνοι, Λαετζήδες και φιλελέδες ρουφιάνοι αν προτιμάτε, στη βάση της πραγμάτωσης του ανιστόρητου ρηθέντος πως δεν υπάρχει πια δεξιά κι αριστερά κι όλα ένας πολτός, επιτίθενται από κοινού στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και αναρωτιούνται ΜΕ ΝΟΗΜΑ για τα 340.000 ευρώ που δήλωσε η ευρωβουλευτίνα του Συριζα στο Πόθεν Έσχες της.

Η γνωστή μας Athens Voice πιάνει τον χορό με μειδιώντες υπαινιγμούς και ακολουθύν τα αριστεροδεξιά ανθρώπινα κατακάθια.



Ιδιαίτερα η υπεραριστερή πρώην βουλευτίνα Συριζα και νυν επαναστάτρια της πλάκας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ''κατατροπώνει'', έτσι νομίζει, με την ασφαλίτικης κοπής ανάρτησή της την άτυχη γυναίκα.

Αν βέβαια, η Κούνεβα είχε ακολουθήσει τα ούλτρα-αριστερά απολειφάδια της ΛΑΕ στη διάσπαση του περασμένου καλοκαιριού, όλα θα ήταν μέλι-γάλα για την εκ Θεσσαλονίκης άμεμπτη επαναστάτρια. Αλλά προφανώς, μας κλείνει το μάτι η Χαραλαμπίδου, ''τα πήρε'' για να μείνει στον Σύριζα, εξ ου και οι καταθέσεις (υπαινίσσεται με χαιρεκακία).

Μυαλό σταλιά αν υπήρχε, πέρα από το αντιΣύριζα απολίτικο μένος, θα σκέφτονταν όλοι δαύτοι ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού είτε προσφέρθηκε ως δωρεές είτε επιδικάστηκε ως αποζημίωση στην παθούσα για τη φρικτή παραμόρφωση που υπέστη το πρόσωπό της -πέρα από τις άλλες σωματικές και ψυχικές βλάβες- όταν της επιτέθηκαν με βιτριόλι οι πληρωμένοι μπράβοι-φονιάδες.

Θυμώνω μέρες που είναι με την ανηθικότητα, πέρα από την όποια πολιτική αντιπαράθεση. Άνθρωποι σαν τη Χαραλαμπίδου, πέρα από το ότι μολύνουν κάθε ιδέα Αριστεράς, αποδεικνύονται ανάξιοι της όποιας πολιτικής παρουσίας τους στα κοινά.

Εκτός κι αν εννοεί πως η ίδια θα αντάλασσε ευχαρίστως το πρόσωπό της με τα 340.000 ευρώ της αποζημίωσης...

Αιδώς άθλιοι, αριστεροί και δεξιοί - και λίγο είναι.


*** * ***
Μανώλης Γλέζος: "Αριστερά χωρίς ψυχή δεν είναι Αριστερά!"

Αιδώς Αργείοι

«Γιγνώσκω, και μοι φρενός ένδοθεν άλγεα κείται» "Γνωρίζω, και πόνος είναι μέσα στην ψυχή μου" αναφώνησε ο Σόλων, όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης στην Αθηναίων Πολιτεία 5.2

Αντίκρισα όπως είναι το χτυπημένο από βιτριόλι πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα κι' όσες φορές το φέρνω στη μνήμη μου ανατριχιάζω σύγκορμα.

Υπήρξα μάρτυρας των επώδυνων θεραπειών της κι' είναι ως να πονάω ο ίδιος.

Γνωρίζω τις δωρεές που έχουν γίνει για να τη στηρίξουν στο Γολγοθά των θεραπειών της.


Ρωτάω λοιπόν όλους τους επικριτές της.


Σε ποια ακριβώς Λογιστική πράξη βρίσκουν έλλειμμα;
Και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει έλλειμμα, το καλύπτουν αυτοί;


Όταν δείχνεις έμπρακτα την αλληλεγγύη σου, ακόμα και σε αυτούς που διαφωνείς, περιμένεις ανταπόδοση;
Πώς και πόσο κοστολογείται η Αλληλεγγύη;

Δεν θα αναθεματίσω κανέναν να περάσει όσα τράβηξε και συνεχίζει να τραβάει το θύμα της ανελέητης εργοδοσίας.

Για όσους βρήκαν ευκαιρία να κρύψουν τη δική τους ντροπή πίσω από το πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα δεν θέλω να προσθέσω τίποτα.

Για τους υπόλοιπους θέλω να πω
"Αριστερά χωρίς ψυχή δεν είναι Αριστερά!"

Μανώλης Γλέζος
Αθήνα 30 Δεκ. 2016

*** * ***
Δήλωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.

Η δήλωση του
«πόθεν έσχες» μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο.

Χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου