Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Κι άλλοι «γαλάζιοι» δήμαρχοι σε υπόθεση κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος - Το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Ως «μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε υπό εξέταση υπόθεση που αφορά δημόσιο χρήμα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπλοκή του δημάρχου Ευόσμου-
Κορδελιού, Πέτρου Σούλα, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, καθώς και του πρώην δημάρχου, Ευστάθιου Λαφαζανίδη, σε σκάνδαλο που αφορά ποσό ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Διερωτώνται, μάλιστα, «αν η «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει και τη λογοδοσία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, από την οποία έχει ζημιωθεί ενδεχομένως με εκατομμύρια ευρώ ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Βόρειας Ελλάδας.


Άραγε, με τέτοιους "αρίστους" ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης να φέρει το "νέο" στην πολιτική;». Τον καλούν, τέλος, να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις.

Σημειώνεται, ότι οι κ.κ. Πέτρος Σούλας και Ευστάθιος Λαφαζανίδης έχουν ήδη κληθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς για να δώσουν κατάθεση για το συγκεκριμένο θέμα.

Το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για την υπόθεση:

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, η δημοτική αρχή του Ευόσμου-Κορδελιού, επί σειρά ετών, δεν έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να εισπράξει ποσά από ρυμοτομικές πράξεις διαχείρισης υπεδάφους, από ανακύκλωση υλικών αλλά και από τη βεβαίωση οφειλών προς της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εν λόγω Δήμος να εμφανίζει ζημιές ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου