Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Για το show από μια κομπανία ξωτικών και κλόουν στο Ελληνικό



Σήμερα στο Ελληνικό διεξήχθη ένα show από μια κομπανία ξωτικών και κλόουν.

Παρακολούθησα πολύ λίγο τις δραστηριότητες τους και για αυτό υπάρχει κίνδυνος αυτά που θα γράψω να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικά παρόλα αυτά νομίζω πως αξίζει να συζητηθούν.

Αρχικά η κομπανία αυτή μπροστά και σε άλλο κόσμο έκανε καζούρα σε έναν ηλικιωμένο για το γεγονός ότι καθόταν μόνος του και ότι δεν φαινόταν χαρούμενος. Με πιο δικαίωμα δηλαδή μπροστά σε τόσο κόσμο χαρακτηρίζεις έναν κύριο που πίνει το καφέ του και δεν ξέρεις και τι μπορεί να περνάει;

Αργότερα κατέβηκα στο συντριβάνι εκεί που συνεχιζόταν το show και είδα μικρά παιδιά με την αρωγή των "ξωτικών" να τραγουδούν στίχους όπως: "τα χείλη σου μυρίζουν αλκοόλ ", "ζαλίζομαι από το πολύ ποτό". Σαν να μην έφτανε αυτό στα 5 λεπτά που κάθισα ειπώθηκε σε μορφή αστείου και μια μομφή για το πάχος ενός ξωτικού.

Θεωρώ πλήρως αντιπαιδαγωγικό στην τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία τους τα παιδιά να εκτίθενται σε τέτοια ακούσματα και τέτοια "αστεία" που νομιμοποιούν σε συνειδησιακό επίπεδο μια υποκουλτούρα και έναν κοινωνικό ρατσισμό.

Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό σαν δημότες να δίνουμε μέρος των λεφτών μας στην ψυχαγωγία και διασκέδαση των παιδιών, αλλά νομίζω είναι και ευθύνη του δήμου να διασφαλίζει μια κάποια ποιότητα.

Όπως είπα, υπάρχει κίνδυνος εφόσον δεν παρακολούθησα πλήρως τα δρώμενα αυτά τα περιστατικά να είναι τυχαία και μη αντιπροσωπευτικά, όπως επίσης υπάρχει και ο "κίνδυνος" να τα βλέπω με μία υπερβολική ματιά, για αυτό και θα ήθελα να ακούσω γνώμες επί του θέματος.


* ανάρτηση στο group Elliniko (Sourmena) Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου