Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Π. Σκουρλέτης: Είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική κι αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου

«Είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική κι αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, απαντώντας στην πολλοστή αναφορά βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην σύλληψη του γιού του για αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο Μαρούσι, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας σημείωσε ότι τόσες μέρες δεν έχει μιλήσει για το περιστατικό από σεβασμό, αν κι όπως τόνισε, γνώριζε ότι πολλά από όσα σχετικά γραφτήκανε στον διαδίκτυο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Π. Σκουρλέτης έκανε μόνο ένα σχόλιο, παραπέμποντας στην κατάθεση μάρτυρα στην δίκη για την δολοφονία του Π. Φύσσα, ο οποίος ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της επίθεσης τα μέλη της Χρυσής Αυγής «έκαναν σαν κτήνη».

Νωρίτερα, οι χρυσαυγίτες βουλευτές είχαν αντιπαράθεση με την πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου, Εύ. Καρακώστα, η οποία αποδοκίμασε το γεγονός ότι διαμαρτύρονται για ένα σύνθημα σε έναν τοίχο «αυτοί που δικάζονται για φόνο».

η Αυγή

"Η Γλώσσα Της Πεταλούδας" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9.00μμ



Δεύτερη βραδιά των θερινών προβολών 2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9.00μμ με την ισπανική ταινία "Η Γλώσσα Της Πεταλούδας". 

Οι προβολές, που είναι δωρεάν, γίνονται στο Café Teatral Πολυμήχανο - Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας, Αργυρούπολη και μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των θερινών προβολών που είναι
αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Κοινωνική ταινία, έγχρωμη, 100', σε σκηνοθεσία: Χοσέ Λουίς Κουέρντα με τους: Φερνάντο Φερνάν Γκόμεζ, Μανουέλ Λοζάνο, Ούξια Μπλάνκο.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Υπέρ των καθαριστριών/-ών των σχολικών κτηρίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου τάχθηκε υπέρ του αγώνα των καθαριστριών/-ών των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. ζητάει την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης έργου και την επόμενη σχολική χρονιά 2016-17 και τη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Δείτε εδώ την απόφαση του Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου.

Νέα κόντρα: Σταμάτησαν οι εργασίες στο Λόφο Τρουμπάρι

Άγνωστο μέχρι στιγμής το πού και γιατί σκάλωσε η λειτουργία του αναψυκτηρίου στο Λόφο Τρουμπάρι, που είχε εξαγγείλει ο κ. Κωνσταντάτος για
τον Μάιο.

Η ταλαιπωρία του δημοτικού ακινήτου ξεκίνησε το 2010 όταν ο προηγούμενος μισθωτής άρχισε να μην πληρώνει ενοίκια.Το 2012 έκλεισε το αναψυκτήριο και εξαφανίστηκε.

Μέχρι το 2014 ο δήμος αδυνατούσε να κάνει νέα δημοπρασία εξαιτίας των πολεοδομικών παραβάσεων που είχαν γίνει επί δημαρχίας Ιωάννη Τσαρπαλή (το "στολίδι" είχε δόμηση μόνο... 263% επιπλέον της νόμιμης).

Το 2014 δόθηκε με νόμο η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαιρέτων, πράγμα που έγινε επί διοίκησης Κορτζίδη και το δημοτικό συμβούλιο τον Μάρτιο του 2014 πήρε απόφαση για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωσή του.

Το κύριο Κυριάκο ντεν είναι σπίτι

του Πέτρου Κατσάκου

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών με χθεσινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως «δεν μπορούν να βασανίζουν άλλο τον κύριο Μητσοτάκη».

Έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια καθημερινών οχλήσεων, απειλών και προειδοποιήσεων και κοντεύοντας να σπάσουν το τηλεφωνικό κέντρο του προέδρου της Ν.Δ. -που, παρ' ότι τεχνικής Siemens, διαλύθηκε από τα απανωτά τηλεφωνήματα- οι τηλεφωνητές της δανείστριας τράπεζας αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ακουστικά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα ανάλγητα αφεντικά τους και πράξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο για 300 ψωροχιλιάρικα πολιτικό.

Τη συμπαράστασή τους στον μη ενήμερο δανειολήπτη Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζουν αυτοί που υπό την πίεση των προϊσταμένων τους τόσα χρόνια πίεζαν ασφυκτικά τον μη έχοντα βουλευτή Χανίων και έπαιζαν καθημερινά με την αξιοπρέπειά του απαιτώντας την καταβολή δόσεων για ένα κόκκινο δάνειο που αδυνατούσε να αποπληρώσει.

Ταύρος: "Μαμά, γύρισα!" και "Η Ομορφότερη Εποχή" στο Cine Νέα Μασκώτ, μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου

Με γέλιο, συναίσθημα και πάθος συνεχίζονται οι θερινές προβολές στο Cine Νέα Μασκώτ, στο  Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο, είσοδος από τη Λ. Κωνσταντικουπόλεως 2.

Πρόκειται για τις ταινίες "Μαμά, γύρισα!" και "Η Ομορφότερη Εποχή" που θα προβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου σε δύο
προβολές ημερησίως στις 9.00 και 11.00μμ αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα και εισιτήρια online εδώ: summercinemas.gr

Μοσχάτο: Η ταινία "Ice Age: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" στο Cine Κήπος, μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου

Οι προβολές γίνονται από Πέμπτη 14 Ιουλίου έως Τετάρτη 20 Ιουλίου, Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλ. Μεταμόρφωσης, Μοσχάτο.

Ώρες προβολής: 21.00 (μεταγλωττισμένο) και 23.00 (με υπότιτλους).

Όλο το πρόγραμμα και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Ψευδείς βεβαιώσεις για τα δάνεια από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Έχουν να πληρώσουν από το 2011 στην Attica Bank

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ, Σπύρος Λάπας, αποκάλυψε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν
καταθέσει ψευδή βεβαίωση εκχώρησης των επιχορηγήσεων το 2013 και το 2014.

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων ακόμα και μεσούσης της οικονομικής κρίσης με ψευδείς βεβαιώσεις.

Στην ΝΔ είχαν χορηγηθεί 2 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και στο ΠΑΣΟΚ 5 εκατομμύρια ευρώ το 2010 από τα οποία η ΝΔ δεν έχει αποπληρώσει τίποτα και το ΠΑΣΟΚ μόλις 204 χιλιάδες ευρώ το μακρινό 2011.