Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2017

Υπερψηφίστηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου κατά πλειοψηφία, στην 36η ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής
για το οικονομικό έτος 2017.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά έχουμε Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων που απηχεί συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την κάλυψη των κοινωνικών και των αναπτυξιακών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής».

Η Ανακύκλωση χαρτιού σε σχολεία της Περιφέρειας Αττικής είναι γεγονός - Φωτογραφίες

Η Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία του Νότιου Τομέα της Αθληνας είναι γεγονός και ήδη ξεκίνησε στους Δήμους Αγίου Δημητρίου και Αλίμου, ενώ άμεσα θα συνεχισθεί και στους υπόλοιπους Δήμους.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΝΑ ανοίγουν έναν δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο για την αλλαγή νοοτροπίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων που ξεκινά από αυτούς που δεν ανήκουν στις χαμένες γενιές, αλλά από αυτούς που μπορούν να κάνουν τον κόσμο καθαρότερο και ομορφότερο, τους μαθητές και τα μικρά παιδιά.

Η δημοτική κίνηση "Ξανά η Πόλη Μπροστά" για τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων

Σε καμιά περίπτωση η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν πρέπει να οπισθοχωρήσει στα συμφέροντα του επενδυτή, τονίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "Ξανά η Πόλη Μπροστά".

Ο Σταθμός Διαχείρισης Απορριμμάτων πρέπει
να γίνει μέσα στο πρώην αεροδρόμιο και μάλιστα πριν γίνει η τελική μεταβίβαση του χώρου στη Lamda Development, τονίζεται.

Για τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων: "Απαράδεκτη η επιλογή της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης"

"Μέχρι τώρα οι τρεις δήμοι και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και με τις σημερινές, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, υποστήριζαν τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου".

Η τωρινή επιλογή της διοίκησης Κωνσταντάτου αποτελεί υπαναχώρηση και "βλάπτει το συμφέρον του δήμου, των κατοίκων και του περιβάλλοντος, υποβαθμίζει και προσβάλλει το Ελληνικό" τονίζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

33ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρες 10.00πμ-4.00μμ

Η Τράπεζα Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου διοργανώνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα, στην είσοδο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55), το 33ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου στο οποίο ταυτόχρονα θα γίνεται συλλογή φαρμάκων.

Καλούνται όλοι εκεί με μυθιστορήματα, παραμύθια, ιστορικά & επιστημονικά βιβλία για ανταλλαγές γνώσεων
& εμπειριών!

"Glam Art" για καλό σκοπό στον Άγιο Δημήτριο, το τριήμερο 2, 3 & 4 Δεκεμβρίου


Τα φαινόμενα αυταρχισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Π. Φαλήρου καταγγέλλει η ΡΑΚ και προαναγγέλλει προσφυγές

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η επιλογή του δημάρχου Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκη να αφαιρέσει τον λόγο από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και δημοτικό σύμβουλο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, κ. Γ. Μπίτσικα, ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα της ανάπλασης των 22 στρεμμάτων γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο.

"Η φίμωση της μείζονος αντιπολίτευσης από το δήμαρχο δεν ήταν αποτέλεσμα στιγμιαίας οργής ή παρεξήγησης εκ μέρους του" τονίζει η ΡΑΚ και προαναγγέλλει ότι θα θέσει το θέμα σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης, αρχίζοντας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Καταδικαστέα η επίθεση είτε προβοκατόρων είτε ανεγκέφαλων θρασύδειλων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου

Εντύπωση προκαλεί η επίθεση την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου από άγνωστους που έπασαν τα τζάμια των γραφείων και έγραψαν συνθήματα.

Το εντυπωσιακό συνίσταται στο γεγονός ότι έγραψαν συνθήματα για τον Ασύρματο, τη στιγμή που μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Ασύρματος παραδόθηκε στους δημότες από την κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για να γίνει πάρκο που θα το χαίρονται όλοι οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου.

Εγκαίνια νέας αίθουσας του Συλλόγου Κυκλαδιτών-Ευβοιωτών Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 6.00μμ


Για τον άνδρα

της Δώρας Μακρή

Κοτζάμ παγκόσμια ημέρα για τον άνδρα είχαμε και δεν ενημέρωσε κανείς πια; Επιπλέον δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχω κόρη αλλά αυτό το "ο άνδρας είναι παιδί" γιατί το λέτε συνέχεια; Ποτέ μου δεν είδα κανέναν άντρα ως παιδί. Δεν είμαστε μάνες τους κι αυτοί λωλά παιδιά μας. Άλλο πράγμα είμαστε.

Έχετε προσέξει πώς τους καταντάτε; Χρησιμοποιώ δεύτερο πληθυντικό γιατί ποτέ δεν θα άντεχα να μένω με έναν καταντημένο άντρα που θα τον είχα οδηγήσει εγώ εκεί. Διότι ρωτάς έναν παντρεμένο "τί ώρα είναι;" και σου λέει "μισό λεπτό να ρωτήσω τη γυναίκα μου!" Σας αρέσει αυτό το πράγμα αγαπημένες μου; Εμένα καθόλου.