Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μοσχάτο: «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της με το φιλμ «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο», του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (2011, έγχρωμο, 90').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας
ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Μισέλ ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Μαρί-Κλερ. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τούς δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν.

Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο.

Μια από εκείνες τις ταινίες που θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν μελοδραματικές, διδακτικές απολογίες ενός μεσήλικου, καλοβαλμένου κοινού, που έχει τον χρόνο και την άνεση να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη του σινεμά.

Όμως (…) η αλήθεια και η αμεσότητα της ιστορίας του, η συναισθηματική καθαρότητα των ιδεών του, η απλότητα των εικόνων του, την μεταμορφώνουν σε κάτι τόσο αφοπλιστικά ειλικρινές, που δεν έχεις άλλη επιλογή από το να του παραδοθείς.


Το event στο facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου