Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Φεστιβάλ πιάνου "Τα Πλήκτρα του Χειμώνα" στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου, την Παρασκευή 27 & Κυριακή 29 Ιανουαρίου

To Piano Plus Festival σάς καλωσορίζει στο φεστιβάλ πιάνου "Τα Πλήκτρα του Χειμώνα" το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα.

Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενείται από το Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και παρουσιάζει πέντε πιανίστες από όλη την Ελλάδα:


Λάμπης Βασιλειάδης - πιανίστας και καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Νίκος Λαβασάς, Μαρία Βέγκου, Ελένη Περσεφόνη-Σταυριανού και Εύα Πανάγου - όλοι τους νέοι καλλιτέχνες με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σημαντική παρουσία σε μουσικά καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

"Τα πλήκτρα του Χειμώνα ή αλλιώς καλλιτέχνες νέοτεροι και γηραιότεροι, ακαδημαϊκοί ή αναζητητές μιας επαφής που επιτρέπει στον ερμηνευτή να χρησιμοποιήσει τα πλήκτρα για να αγγίξει τον δικό του εσωτερικό κόσμο, μεταφέροντας στον ακροατή την εμπειρία της σύνδεσης με το συναίσθημα. Το ρεπερτόριο ποικίλει αν και μοιραία καθορίζεται από τις προσωπικές ανάγκες που τα πλήκτρα σχεδόν ασυνείδητα εκφράζουν.

​Ο Χειμώνας ένα σύμβολο για το συναίσθημα εκείνο που μπορεί να ξεπεράσει το παγωμένο λευκό των πλήκτρων και να αγγίξει χορδές που συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους. Έτσι το κρύο με το θερμό αγκαλιάζονται με νόημα που η τέχνη της μουσικής αποκαλύπτει στους ερμηνευτές και το ακροατήριο."


Λάμπης Βασιλειάδης

Οι συναυλίες και τα μουσικά εργαστήρια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου με είσοδο ελεύερη για το κοινό και τους συμμετέχοντες σπουδαστές ωδείων και μουσικών σχολείων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.pianoplusfestival.gr
 

Εδώ το δελτίο τύπου με το πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου