Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ταινία «Μεσοτοιχίες» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η αργεντίνικη κομεντί του Gustavo Taretto «Μεσοτοιχίες - Medianeras» θα προβληθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Gustavo Taretto
Ηθοποιοί: Javier Drolas, Pilar Lopez de Ayala, Ines Efron, Adrian Navarro, Rafael Ferro

Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Η Μαριάννα και ο Μαρτίν ζουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του Μπουένος Αϊρες. Περνούν ο ένας δίπλα από τον άλλο καθημερινά, ψωνίζουν στα ίδια μαγαζιά, κολυμπούν στην ίδια πισίνα αλλά δεν έχουν γνωριστεί ποτέ.

Ο Μαρτίν βγαίνει σπάνια από το σπίτι μετά τον χωρισμό του, ενώ η Μαριάννα δουλεύει ως αρχιτέκτονας και αισθάνεται ανίκανη να συνάψει οποιονδήποτε σοβαρό δεσμό, αφού βγαίνει από μία τετράχρονη σχέση.


Ο Γκουστάβο Ταρέτο βασίζεται στην ομότιτλη μικρού μήκους ταινία του, που κέρδισε πολυάριθμα βραβεία παγκοσμίως, και κινηματογραφεί τον λυρισμό του αστικού τοπίου, όπως καθορίζει τις ζωές των κατοίκων τους.

Εμπνευσμένο από τις αντιθέσεις μιας αχανούς πρωτεύουσας, το «Medianeras» είναι μια πρωτοποριακή ερωτική κομεντί, η οποία δεν επικεντρώνεται στη σχέση ενός ζευγαριού διαλέγοντας την πεπατημένη, αλλά προτιμά να αφηγηθεί τις μέρες και τις ώρες πριν από τη γνωριμία τους, αναζητώντας το μυστικό της ερωτικής έλξης στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες.

Ο Γκουστάβο Ταρέτο γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1965. Το 1983 άρχισε να παρακολουθεί διάφορα εργαστήρια ασπρόμαυρης και έγχρωμης φωτογραφίας. Παράλληλα σπούδασε μουσική και παρακολούθησε εργαστήρια σεναρίου και σκηνοθεσίας. Μετά από 14 χρόνια σαν δημιουργικός στη διαφήμιση, έφθασε να γίνει Art Director της Ogilvy Αργεντινής. Έλαβε πολλά βραβεία σε Φεστιβάλ Διαφήμισης ανά την υφήλιο, μεταξύ άλλων, το Χρυσό Λιοντάρι το 2002.

Το 1999 εντάχθηκε στη Σχολή του Χοσέ Μαρτίνεζ Σουάρες. Εκεί έγραψε και σκηνοθέτησε 3 ταινίες μικρού μήκους, "Las insoladas", "Cien pesos" και "Medianeras", η οποία έχει λάβει περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Γκραν Πρι στο Clemont Ferrand, 2006. Η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του "Hoy no estoy" έκανε την πρεμιέρα της στο Λοκάρνο και έλαβε το Βραβείο Leopard Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου