Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μέχρι το τέλος του μήνα στο σχολείο άλλα 3.000 παιδιά προσφύγων

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός εκτιμά το υπουργείο Παιδείας πως θα ολοκληρωθεί η δεύτερη και κυριότερη φάση του προγράμματος ένταξης των παιδιών
προσφύγων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Με ΦΕΚ, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και το οποίο δημοσιεύθηκε αρχές της εβδομάδας καθορίζονται 44 σχολικές μονάδες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, όπου θα λειτουργήσουν νέες ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων).

"Θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες, αλλά με το τελικό ΟΚ που θα μας δώσει το υπουργείο Υγείας, περιμένουμε ότι μέχρι τέλος του μήνα όλα αυτά τα σχολεία θα έχουν ανοίξει", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

"Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν οι περισσότερες ΔΥΕΠ και οι υπόλοιπες στη συνέχεια σταδιακά. Σε αυτή τη φάση θεωρητικά θα έχουμε περισσότερα από 3.000 παιδιά και εφόσον όλα πάνε καλά με τα παιδιά που φοιτούν ήδη θα φτάσουμε στις 5.000-6.000 μαθητές", διευκρίνισε.

"Τώρα κάνουμε αποτίμηση της πρώτης φάσης του προγράμματος. Με τη δεύτερη φάση που ξεκινάει τώρα ολοκληρώνουμε ουσιαστικά το 80-90% του προγράμματος", ανέφερε ο κ. Παντής, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Παιδείας προχωρά στο πρόγραμμα, πάντοτε αφότου λάβει το "πράσινο φως" από το υπουργείο Υγείας, για τα ζητήματα που αφορούν τον εμβολιασμό και την κατάσταση της υγείας των παιδιών.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου