Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εισήγηση για διακοπή λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης κατόπιν εκτάκτου υγειονομικού ελέγχου

Σε αιφνιδιαστικό υγειονομικό έλεγχο σε επιχείρηση μαζικής εστίασης (οβελιστήριο) επί της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε χθες η Περιφέρεια Αττικής, μετά από καταγγελία
πολίτη.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα υγειονομικής φύσεως, όπως ελλιπής καθαριότητα και φθορές στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό της επιχείρησης (τοίχοι, δάπεδα, κλίμακα, οροφή, ψυγεία κ.λπ.), ενώ μέρος του προσωπικού δε διέθετε πιστοποιητικά υγείας.


Παράλληλα, η επιχείρηση στερούνταν άδειας λειτουργίας για τη δραστηριότητά της, καθώς λειτουργούσε ως «επιχείρηση μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος», ενώ η γνωστοποίηση αφορούσε στη λειτουργία της ως «πρατήριο έτοιμου φαγητού».

Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής προέβη άμεσα στη σύνταξη του σχετικού πορίσματος και απέστειλε έκθεση υγειονομικού ελέγχου προς την Εισαγγελία Αθηνών, εισηγούμενη την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη.

Ακολούθως απέστειλε έγγραφο προς τον Δήμο Αθηναίων εισηγούμενη εκ νέου τη διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης. Επισημαίνεται δε ότι είχε διαπιστώσει τη μη σύννομη λειτουργία της από τις 27/10/2015 και είχε εισηγηθεί την αναστολή λειτουργίας της προς τον Δήμο Αθηναίων από τις 4/12/2015.


Πηγές της Περιφέρειας Αττικής ανέφεραν ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και προτρέπει τους πολίτες να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σε περίπτωση που διαπιστώνουν τυχόν παραβάσεις, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα για να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων καθώς και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων.


1 σχόλιο: