Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ρένα Δούρου: Απάντηση σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς για τον διεθνή διαγωνισμό στον Φαληρικό Όρμο

«Είναι προφανές ότι η αποψίλωση των παρα-Ποτάμιων καλαμιώνων, με τις αθρόες καθημερινές προσχωρήσεις "στελεχών" στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει πανικοβάλει τον αρχηγό του, ο οποίος φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του… με το καλάμι που καβαλάει!» τονίζει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, με αφορμή την τοποθέτηση του Στ. Θεοδωράκη στη Βουλή.
 
«Έτσι λοιπόν σε ένα νέο μείγμα ασυναρτησίας, γραφικότητας αλλά και ασυγχώρητης -για πρώην δημοσιογράφο- επιπολαιότητας, προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής σε αστήρικτους και συκοφαντικούς συλλογισμούς.», αναφέρει η Πειφερειάρχης Αττικής και συνεχίζει:

«Ανακάτεψε στο θολό "κοκτέιλ" το οποίο προσπάθησε να σερβίρει, την κρίσιμη θέση στην οποία βρίσκεται ο Δημοσιογραφικός όμιλος και πάνω από όλα οι εργαζόμενοί του, με την… ανάδειξη μειοδότη για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου - σημαντικού έργου υποδομής.

Ενός αντιπλημμυρικού και κοινωνικά αναγκαίου έργου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με διεθνή, ηλεκτρονικό, αδιάβλητο διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν 8 ελληνικές και ξένες εταιρίες και στον οποίο η έκπτωση υπερέβη το 53%, ρίχνοντας τη δαπάνη για το δημόσιο και τους πολίτες κάτω από το μισό του προϋπολογισμού: δηλαδή από τα 150 εκατομμύρια ευρώ, στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έγινε καμία ανάθεση, καμία απ’ ευθείας ανάθεση, ούτε ίχνος δυνατότητας στους οικονομικούς φορείς να κάνουν συνεννόηση μεταξύ τους και να δώσουν χαμηλή έκπτωση.

Στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν "ημέτερες" εταιρίες, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών της δεν εντέλλονται και ούτε υφίστανται "ιδιαίτερες" σχέσεις με δημοσιογράφους. Η διοίκηση της Περιφέρειας θέτει το νομικό πλαίσιο που οφείλουν να σέβονται όλοι προς όφελος των πολιτών.

Στο παρελθόν της διαπλοκής, της συναλλαγής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, η Περιφέρεια Αττικής απαντά έμπρακτα με διαφάνεια, κοινωνική αποτελεσματικότητα και προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ας μην κρίνει λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια.
»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου