Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης καταδικάζουν οι εκπαιδευτικοί

Σαφή θέση ενάντια στην απαγόρευση εκδηλώσεων στα σχολεία από δημοτικές παρατάξεις και άλλους κοινωνικούς φορείς πήρε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού
«Ο Θουκυδίδης».

Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν η πρόσφατη άρνηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελληνικού-Αργυρούπολης να παραχωρήσει την αίθουσα του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης στη Δημοτική Συνεργασία για εκδήλωσή της με θέμα τις κάμερες στα σχολεία.


Ο Σύλλογος επίσης δηλώνει αντίθετος στην αντίληψη της δημοτικής αρχής που θέλει τους εκπαιδευτικούς να μην παίρνουν θέση για δημόσιες υποθέσεις.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του
«Θουκυδίδη»:
Σχετικά με ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή επισημάνσεις της Δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης (αναφορά σε απόψεις συναδελφισσών), ως Δ.Σ. έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει καθένας ελεύθερα τις απόψεις του για ζητήματα που προκύπτουν και απ’ αυτό δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί. Αντίθετα οφείλουν να έχουν θέση και άποψη για όλα τα ζητήματα και να την προβάλλουν με όποιο τρόπο και μορφή επιλέγουν. Άλλωστε η εκπαιδευτική πολιτική και η κατάσταση που βιώνουμε στην εκπαίδευση, είναι απόρροια συγκεκριμένων γενικότερων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών για τις οποίες το σωματείο έχει σαφείς θέσεις και για τις οποίες αγωνίζεται. Ως εκ τούτου διαφωνούμε με την άποψη της Δημοτικής αρχής, ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περιορίζονται στο παιδαγωγικό τους έργο και να μην ασχολούνται με τα δημόσια θέματα και υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο δικαίωμά τους.

Το σωματείο στέκεται στο πλάι των συναδελφισσών.

2. Ανησυχούμε με την απόφαση της πλειοψηφίας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, που δεν παραχώρησε σχολική αίθουσα Λυκείου του Δήμου σε Δημοτική Παράταξη, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, με την αιτιολογία του πολιτικού περιεχομένου αυτής. Πέρα από διαδικαστικά ζητήματα, η ουσία παραμένει και είναι καταδικαστέο γεγονός. Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και οι σχολικοί χώροι πρέπει να διατίθενται για εκδηλώσεις σε κοινωνικούς - πολιτιστικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης, πλην φασιστικών μορφωμάτων.

Και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού

Τη συμπαράστασή τους στη συναδέλφισσά τους Νάση Πετριτσοπούλου, που δέχθηκε ανοίκεια δημόσια επίθεση από τον Γιάννη Κωνσταντάτο, εκφράζουν με ψήφισμά τους 17 εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού.


Το κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει τα παρακάτω:

Εμείς οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού σχολείου Ελληνικού υποστηρίζουμε το δικαίωμα της συναδέλφου Νάσης Πετριτσοπούλου να εκφράζεται ως πολίτης, να συμμετέχει στα κοινά του δήμου χωρίς εμπόδια και χωρίς να προσβάλλεται η προσωπικότητά της, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ως δασκάλα του σχολείου μας όλα αυτά τα χρόνια εκτελεί με υποδειγματικό τρόπο τα καθήκοντά της και ουδέποτε ενέπλεξε τα παιδαγωγικά της καθήκοντα με τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

Για τα ίδια θέματα όπως πληροφορούμαστε πήρε απόφαση και η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Νοτίων Προαστίων η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

sinergasia.gr


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου