Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Όλγα Γεροβασίλη - Θεανώ Φωτίου: Τα ΚΕΠ θα δέχονται «προς το παρόν» αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την υπόσχεση ότι τα ΚΕΠ θα δέχονται «προς το παρόν» αιτήσεις δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έλαβαν η υπουργός Διοικητικής
Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς η Ομοσπονδία είχε δηλώσει ότι τα ΚΕΠ αδυνατούν να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία, που αρχίζει αύριο, επικαλούμενη φόρτο εργασίας και υποθέσεων που διεκπεραιώνουν καθημερινά.


Γι' αυτόν τον λόγο έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση με αποχή των υπαλλήλων των ΚΕΠ από τις εγγραφές για το ΚΕΑ από το προσεχές Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, επ' αόριστον, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της, σε περίπτωση που το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης λάβει «συγκεκριμένες ουσιαστικές αποφάσεις για αποσυμφόρηση των ΚΕΠ».

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος της τρίτης ημέρας εφαρμογής του προγράμματος, την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να επανεκτιμηθεί ο καταμερισμός εργασίας.


Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται προτάσεις για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του ανθρώπινου δυναμικού των ΚΕΠ, ενώ για τη διευκόλυνση των υπαλλήλων του εκδόθηκε σήμερα εγκύκλιος με συγκεκριμένες οδηγίες για την εξυπηρέτηση όσων καταθέσουν αίτηση για το ΚΕΑ.

Οι τελευταίοι μπορούν εναλλακτικά να εξυπηρετηθούν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://keaprogram.gr, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων.

Στη σημερινή συνάντηση οι δύο υπουργοί τόνισαν τη σημασία του προγράμματος για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που το έχει ανάγκη, ζητώντας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να στηρίξουν την προσπάθεια.

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας έχουν μεγάλη ανάγκη το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και είναι καθήκον μας να κάνουμε τα αυτονόητα και να τους στηρίξουμε. Ο δημόσιος τομέας δούλεψε με αυτοθυσία για να εξασφαλιστούν σήμερα τα 750 εκατομμύρια ευρώ, για τη στήριξη των αδύναμων, οικονομικά, συμπολιτών μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τα ΚΕΠ να μένουν έξω από αυτό το μεγάλο εγχείρημα», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Από την πλευρά της, η κ. Φωτίου, απευθυνόμενη στους συνομιλητές της, υπογράμμισε: «Χωρίς τη βοήθεια των ΚΕΠ δεν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, είμαι ευγνώμων που με έχετε βοηθήσει μέχρι στιγμής, αλλά δεν θέλω να μείνετε έξω από αυτή την ιστορική στιγμή». «Ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθεί την εφαρμογή αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος, ένας ολόκληρος κόσμος αγωνιά για το επίδομα», συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου