Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Την άμεση ανάκληση των καταγγελιών ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου η αντιπολίτευση


Συνεχίσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου που συνεδρίασε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι αντιδράσεις για την ενέργεια του προέδρου του σώματος να παραπέμψει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το ερώτημα της παύσης τρεις δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τουλάχιστον «άστοχες» τις «αναφορές και καταγγελίες του Προέδρου» και ζητεί την «άμεση ανάκλησή τους»:

Διαβάστε την πρόταση ψηφίσματος:


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου στη συνεδρίαση της 11.1.2017

Αφού έλαβε υπόψη του:

Α.- Τις από 29.8.2016 και 10.11.16 καταγγελίες / αναφορές που άσκησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ε. Γαρυφαλάκης, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τρεις συνεχόμενες αδικαιολόγητες (τάχα) απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περίοδο ΠΡΙΝ από την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου (συνεπώς δεν είχε ο ίδιος καμία ευθύνη), κατά των δημοτικών συμβούλων Αθανασίου Ορφανού, τέως δημάρχου και επικεφαλής συνδυασμού, Ιωάννη Πέτσα, πρώην Προέδρου του Δ.Σ, Δήμητρας Κλεώπα-Μπίσμπα, Ελένης Μπελιά, επικεφαλής συνδυασμού, με στόχο και επιδίωξη την πειθαρχική δίωξη τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την εφαρμογή του άρθρου 68 του ν. 3852/2010, δηλαδή (εάν γίνουν δεκτές) τη θέση σε αργία αυτών, τις οποίες μάλιστα αυθημερόν κοινοποιούσε για να λάβουν γνώση, (εκτός από το δήμαρχο κ. Ανδρέα Κονδύλη και τις Υπηρεσίες), και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με επιπλέον σκοπό την ποινική δίωξή τους για παράβαση του καθήκοντος τους από δόλο ή βαριά αμέλεια.

Β.- Επισημαίνουμε ότι στα χρόνια της δημοκρατικής μεταπολίτευσης, ενώ υπήρχαν όμοιες διατάξεις και προβλέψεις σε όλους τους ισχύσαντες Δημοτικούς και Κοινοτικούς Κώδικες, κανένας από τους διατελέσαντες προέδρους του Δ.Σ. (Αλέκος Αλούκος, Μιχάλης Διγαλάκης, Αθανάσιος Ζαβράς, Αναστάσιος Κεφαλάς, Γιώργος Κίτσος, Ευστάθιος Κυριαζής, Ιωσήφ Κωνσταντινίδης, Σοφία Κωσταμπάρη, Θάνος Ορφανός, Σταμάτης Παπαθανασίου, Γιάννης Πέτσας, Παναγιώτα Προυντζοπούλου, Μιλτιάδης Σαμόλης, Μανώλης Φάρος, Αντώνιος Φουστέρης) δεν διανοήθηκε να ζητήσει παρόμοια δίωξη, όχι από οκνηρία, αλλά διότι διαπίστωνε αυτοπροσώπως, ως είχε υποχρέωση, το δικαιολογημένο των απουσιών των τότε δημοτικών συμβούλων.

Γ.- Ως αυτοδιοικητικοί, έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε και περιφρουρούμε εμπράκτως, εμείς πρώτοι, το κατοχυρωμένο Συνταγματικά (άρθρο 102) «αυτοδιοίκητο» έναντι της κρατικής εξουσίας. Για το οποίο «αυτοδιοίκητο» και για την κατάκτησή του, γενιές και γενιές δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως παρατάξεων, έχουν δώσει πολλές και σοβαρές πολιτικές μάχες. Αυτή η αρχή και καθολική αυτοδιοικητική αξία, τρώθηκε βάναυσα, με τις πιο πάνω ενέργειες. Άλλωστε, με βάση την αρχή της «λαϊκής κυριαρχίας» όλοι κρινόμαστε, για τις πράξεις ή παραλείψεις μας από το Λαό του Αλίμου, και όχι με επίκληση και επιβολή πειθαρχικών μέτρων. Από το Λαό και μόνο αντλούμε τη δύναμή μας.

Δ.- Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι, εκτός από αντίπαλοι στα δημοτικά πράγματα, πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι, με όλα τα συναισθηματικά και πολιτισμικά στοιχεία που η ιδιότητα αυτή όλων μας επιβάλλει, συνεπάγεται και συνεπιφέρει. Και αυτή η ιδιότητα πρέπει να υπερισχύει στις μεταξύ μας σχέσεις. Πολύ περισσότερο που γεννιόμαστε, κατοικούμε, ζούμε και βιώνουμε στον ίδιο τόπο, και γνωρίζουμε όλοι, τις ελπίδες και τις κακοτυχίες της ζωής του καθένα.

Ε.- Μετά από τα πιο πάνω, και για την υπεράσπιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης: α) θεωρούμε άστοχες τουλάχιστον τις πιο πάνω αναφορές και καταγγελίες του Προέδρου, και β) ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους.

Για τις παρατάξεις:
  • ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ, Θάνος Ορφανός
  • ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Νίκος Τσαμπαρλής
  • ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Ελένη Μπελιά
  • Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Παναγιώτα Προυντζοπούλου

anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου