Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚ στο καφέ του Σαλέ του νέου Χιονοδρομικού Κέντρου στο βουνό της Αργυρούπολης!!!

Καφές ΓΙΟΚ και ουσία κοκομπλόκ.

Τι ήταν και αυτό.


Αφού άνοιξε το νέο χιονοδρομικό κέντρο στην Αργυρούπολη εν μέσω αβάσταχτου χιονιά ανήμερα της εορτής των Γιάννηδων της πόλης με τον Γιάννη τον Πρώτο να δέχεται ευχές έχοντας πίσω του τον Γιάννη τον μονίμως Δεύτερο, με πραγματική κοσμοσυρροή συμπολιτών τους που ανέβηκαν την ανοικτή από τα εκχιονιστικά του Βασιλάκη, Διγενή Ακρίτα, γίναμε μάρτυρες νέων καταστάσεων υπερβολικού χιονιά χθες βράδυ.


Και να ήταν μόνο ο χιονιάς, μόνο το αλάτι που έριχνε στους δρόμους με το φτυάρι ο ακούραστος κρητικός Αργυροπολίτης όλα θα ήταν καλά!

Το μεγάλο έργο, του μεγάλου αλλά μετριόφρονα Γιάννη τσαλακώθηκε.

Ναι, με λύπη μας τσαλακώθηκε. Ήταν μεγάλο έργο και ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ , ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΣΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Βγαίνει χθες βράδυ εν μέσω καταρρακτώδους χιονιά ο Γιάννης ο μονίμως Δεύτερος προφανώς εκνευρισμένος γιατί περίμενε η γιορτή του να γίνει στην Ραμπλα της πόλης και ρίχνει την πρώτη αβολίδωτη στον Γιάννη τον Πρώτο μιλώντας για την πίστα στην Γράμμου!!! Έκανε την οδό Γράμμου, Πίστα Χιονοδρομικού!!! Το βλέπει ο κρητικός Αργυρουπολίτης και αρχίζει να ρίχνει τόνους αλάτι!!!


Πάει η Γράμμου… έβλεπε ο κόσμος το αλάτι, νόμιζε ότι είναι χιόνι, πήγαινε για χιονοπόλεμο και… πάπαλα!

Δεν φτάνει αυτό σήμερα, ξεκινούν μες στην χαρά οι Αργυρουπολίτες να πάνε για καφέ στο Σαλέ του χιονοδρομικού, να απολαυσουν ένα καπουτσίνο, έναν ιρλανδέζικο με μπράντι, έναν καφέ βιενουά και πέφτουν πάνω στον Βασιλάκη να μοιράζει κριτσινάκι και καφέ…

Βρε Βασίλη, βρε καλό μου παιδί... κριτσινάκι στο Σαλέ του μεγάλου χιονοδρομικού κέντρου που με μετριοφροσύνη έφτιαξε -και ΜΠΡΑΒΟ του- ο Γιάννης ο Πρώτος της πόλης???.

Βρε Βασίλη, βρε καλό μου παιδί... καφέ, κριτσίνι και κονιάκ δεν πρόσφερε ούτε ο Λαζαράκος στην Ταβέρνα «Η Καλύβα του Θανάση» σε τεθλιμμένους.

Τι θυμήθηκα τώρα ε?
Την «Καλύβα του Θανάση».

Υπήρξε ΣΥΓΧΡΟΝΗ για την εποχή της ταβέρνα. Έφτιαχνε και ρακόμελα, τσίπουρα, πρόσφερε σταφίδες, βερμούτ. Αν δεν τα ξέρεις ρώτα τον Ματθαίο!

Πάντως φιλαράκια καφές και κριτσίνι στο Σαλέ δεν πάει.
Στο Σαλέ του Γιάννη. Οποία κατάπτωσις.
Καφές ΓΙΟΚ και ουσία κοκομπλόκ.

Και για να κλείσω λίγο σοβαρά, όσο πατάει η γάτα βέβαια και μου επιτρέπει το ανελέητο χιούμορ... Μήπως πρέπει να το δείτε λίγο διαφορετικά γιατί ο θεσμικός σας ρόλος δεν επιτρέπει το χιούμορ του Αερο…πλάνου???

ΥΓ: Σας ομιλεί ο κυβερνήτης. Παρακαλώ προσδεθείτε. Πλήρωμα καμπίνας σε θέση απογείωσης... ευτυχώς πετάμε σε κανονικό υψόμετρο και δεν ταξιδεύουμε με εξελιγμένο αεροπλανάκι τύπου drone σε χαμηλή πτήση !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου