Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Συλλήψεις στη Βουλιαγμένη, τον Άλιμο και τη Γαλάζια Ακτή για μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης - Φωτογραφίες

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων
πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους (μεταφορά, αποθήκευση, εμπορία-διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Μετά απ' αυτά, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρείς ημεδαποί ηλικίας 26, 29 και 70 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 36 και 42 ετών.

Ειδικότερα, ο 26χρονος και ο 29χρονος εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Βουλιαγμένης να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους ελέγξουν και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσαν σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Τελικά ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κιλά κάνναβης.

Ταυτόχρονα συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλίμου ο 36χρονος και ο 42χρονος, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προμηθεύσει τους προαναφερόμενους με την ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους.

Ακολούθησε έρευνα σε εξοχική κατοικία στην Γαλάζια Ακτή Αττικής, την οποία χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο (καβάτζα) της οργάνωσης. Μέσα σ' αυτή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 κιλά και συνελήφθη ο 70χρονος υπεύθυνος για την φύλαξη της αποθήκης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για αντίσταση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Από τις έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 68 κιλών
  • Το χρηματικό ποσό των 2.040 ευρώ
  • Ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο
  • Μία ζυγαριά ακριβείας
  • Δεκαεπτά κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου