Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Για διαστρέβλωση των λόγων του «στο πλαίσιο εκστρατείας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο Γιάννης Μουζάλας

Για διαρκή διαστρέβλωση των λόγων του «στο πλαίσιο μιας βλακώδους εκστρατείας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε σημερινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα News247.gr.

Η διαστρέβλωση, αναφέρει ο υπουργός, έγινε με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων.

«Δήλωσα στην τελευταία μου συνέντευξη ότι οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές στην ενδοχώρα. Για τα νησιά τόνισα ότι η κατάσταση είναι πολύ κακή», διευκρινίζει. «Ένα τέτοιο εθνικό θέμα όμως δεν είναι ούτε για να πέσει ούτε για να ανέβει κανένας ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει.

Ο κ. Μουζάλας επισημαίνει ότι η τελική ευθύνη για τις συνθήκες στα νησιά «είναι δική μας και πρέπει να την αναλαμβάνουμε», αλλά επιρρίπτει ευθύνες, επίσης, στους τοπικούς άρχοντες και τους συλλόγους ξενοδόχων των νησιών, καθώς «με βάση τη συμπεριφορά τους δεν μπόρεσε να γίνει αυτό που έγινε στην ενδοχώρα, δηλαδή οι άνθρωποι να πάνε σε ξενοδοχεία μέχρι να βελτιώσουμε τις δομές, να δοθούν καινούριοι χώροι και να δοθεί και ένας χώρος που θα χρησιμεύσει ως κλειστό κέντρο για τους παραβατικούς και για τις διαδικασίες του ασύλου».

«Τεράστια προπαγάνδα εις βάρος της κυβέρνησης» εντοπίζει ο υπουργός και στα οικονομικά. Διευκρινίζει ότι στο ελληνικό κράτος δόθηκαν 175 εκατομμύρια ευρώ και έχει απορροφηθεί περίπου το 60%-70%, ενώ μέχρι τέλος Φλεβάρη θα έχει απορροφηθεί πάνω από το 80%.

Επίσης, μέσω εθνικών προγραμμάτων έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλα 509 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχει απορροφηθεί το 17%, ποσοστό που το χαρακτηρίζει «υψηλό στην Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου