Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Νάνου: «Έσκασε μύτη» νέα Αντιδήμαρχος Nομικών Θεμάτων στη Νέα Σμύρνη

Οι νέες Αντιδημαρχίες της Νέας Σμύρνης έκρυβαν, εκτός του αειθαλούς Δημάκη, ακόμη μια έκπληξη «εκ δεξιών» προερχόμενη.

Η Δήμητρα Νάνου, η οποία από το 2010 όπου Νέα Δημοκρατία και αυτή μέσα, αναλαμβάνει την νεοσύστατη Αντιδημαρχία Νομικών Θεμάτων. Δικηγόρος στο επάγγελμα -δημοτική σύμβουλος του Τζουλάκη αυτήν την πενταετία- η Δήμητρα επιλέγεται στην αρκετά καλά αμοιβόμενη θέση της Αντιδημάρχου από το Δήμαρχο. Η προσφορά της στη δομή -αν υπάρχει- που αναλαμβάνει θα κριθεί στο μέλλον, άλλωστε καλά-καλά δεν ανέλαβε ακόμη.

Χαρακτηριστική περίπτωση «καριερίστα πολιτικού», όχι νέου πολιτικά πια, η Δήμητρα κατεβαίνει ανελλιπώς δύο τετραετίες υποψήφια, εκλέγεται, μαζεύει τίτλους τύπου «μέλος επιτροπής», «αντιπρόεδρος νομικού προσώπου» κλπ, ενώ η προσπάθειά της να εκλεγεί βουλευτής δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Είναι και δικηγόρος με καλό βιογραφικό από πλευράς τίτλων σπουδών και εργάζεται κιόλας.

Αυτό το κατόρθωμα που μερικοί αιρετοί «ζουν» 48 ώρες το 24ωρο, εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να το κοιτάξουμε...

Αν χρειαστείς, μπορείς εύκολα να βρεις καμιά 20αριά βίντεο-συνεδριάσεων στο www.nstv.gr, όπου η επερχόμενη Αντιδήμαρχος αντιπολιτεύεται επιλογές, προτάσεις και αποφάσεις του σημερινού της πολιτικού προϋσταμένου, όταν βέβαια μιλάει.


Ως δημοτική σύμβουλος την τετραετία 2010-2014 -υπό άλλη παράταξη τότε- είχε χαρακτηρισθεί και ως «Δήμητρα της Σιωπής», καθώς, σχεδόν πάντα, την... κάλυπτε με τις τοποθετήσεις του ο «Κύριος Στάθης».

Αυτοί οι τοπικοί «δεξιοί» για κάποιο λόγο προσπαθούν χρόνια να μας πείσουν ότι αντιπολιτευόντουσαν μόνο τον Κουτελάκη, και όχι ολόκληρη την παράταξή του, ακόμη και όταν αυτός δεν ήταν Δήμαρχος. Το πίστεψε δε μέχρι και ο Τζουλάκης αυτό.

Η Νάνου, γνωστή και για την «πολιτική της μύτη», μυρίζεται το 2014 ότι ο Κούπας, αν κατέβει, θα πάει πιθανόν «άπατος» στις τότε επερχόμενες εκλογές και επιλέγει να συμπορευτεί με την παράταξη του Τζουλάκη, πάντα για το καλό της πόλης.

Καταφέρνει δε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα -ίσως και με κομματική παρότρυνση- να ξεχάσει την αντιπολίτευση που ασκούσε η ίδια και η παράταξη Κούπα από το 2010 έως το 2014 στον -και τότε- Δήμαρχο Τζουλάκη και συμπορεύεται μαζί του, παρέα με το Δημάκη και τον ίδιο τον Κούπα. Φυσικά και ο Τζουλάκης τους καλοδέχθηκε και τους τρείς! Να μην πάρει και μία αντιδημαρχία μετά από δύο χρόνια για την προσφορά της;

Είναι ακόμη μια περίπτωση αιρετού -δεν είναι η μόνη- που τερμάτισε και αυτή το πολιτικό «κολοτουμπόμετρο» για το καλό των Νεοσμυρνιωτών πάντα. Θυμόμαστε ότι, ακόμη και η Νέα Δημοκρατία όταν συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές ως Νέα Δημοκρατία.

Με νέο λοιπόν τίτλο στο βιογραφικό της, η νέα Αντιδήμαρχος έρχεται να παρουσιαστεί ως υπεύθυνη νομικών θεμάτων. «Εχουμε μόνιμη νομική σύμβουλο στο Δήμο. Για ποιό λόγο αναβαθμίζεις δημοτικό σύμβουλο σε Αντιδήμαρχο Νομικών Θεμάτων; Αν ο όγκος είναι μεγάλος υπάρχουν και εξωτερικά γραφεία» αναρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην πολιτική εκπομπή «ΛΑΣΠΗ» ο Δημήτρης Πανταζής, σύμβουλος της Αντιπολίτευσης.

Αλλη μία επιλογή Τζουλάκη, που μέχρι να μάθουμε τι εξυπηρετεί την κοινωνία ο ρόλος και η όποια δομή, αν και εφόσον δημιουργηθεί, μόνο κόστος δημιουργεί.

Επικοινωνιακά την βρίσκεις σε αρκετές φωτογραφίες του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Τμήματος Νεολαίας και Άθλησης και, φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Συνήθως αποφεύγει τις κάμερες, τις συνεντεύξεις, τα έντυπα και τη σύγχρονη δημοσιογραφία -ίσως φοβάται μην ζοριστεί, ίσως δεν θέλει να την «μαλώσει» ο εκάστοτε πολιτικός της προϋστάμενος- ενώ οι όποιες φωτογραφίες της γίνονται σύντομα «συλλεκτικές» καθώς στην επόμενη φωτό μπορεί να έχει αλλάξει παράταξη. Τρωτή και αδύναμη πολιτικά, αν και με φιλοδοξίες που δεν απαγορεύονται αλλά που δεν είναι και πολύ εφικτές χωρίς κάποιου είδους «μηχανισμό» που μάλλον δεν διαθέτει. Έτοιμη για το επόμενο βήμα λοιπόν;

Κανείς δεν έχει κακή γνώμη για τη Δήμητρα, βασικά κανείς δεν έχει γνώμη για τη Δήμητρα, μια και δεν ενοχλεί, είναι φιλική με όλους σχεδόν, δεν προκαλεί, μιλάει μόνο επί νομικών θεμάτων, σχεδόν ποτέ δεν «σπάει τη γραμμή του Δημάρχου» και γενικά θεωρείται «στρατιώτης» παράταξης. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ίσως οι λόγοι που μπορεί να τη «φλερτάρει» κάποιος πολιτικά -συν φυσικά τις ψήφους που την ακολουθούν- αλλά και την ικανότητά της να μυρίζεται πολιτικές εξελίξεις...

Η δημοσιογραφική κριτική για την κα Νάνου είναι περιορισμένη, λόγω περιορισμένης ενεργής παρουσίας της τόσο στον κόσμο των social media όσο και στον έντυπο τύπο αλλά και λόγω της γενικότερης περιορισμένης ενεργής συμμετοχής στα δημοτικά συμβούλια, αν και τελευταία ίσως πια να κατάλαβε ότι «έτσι δεν πας μπροστά».

Αποφεύγει να της γκρινιάζουν, δύσκολα παίρνει θέση αν δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι, δεν κοντράρεται πολιτικά και γενικά έχει άγευστο και αδιάφορο πολιτικό προφίλ. Εκλέγεται με αρκετούς σταυρούς βέβαια που, φυσικά, είναι ΚΑΙ κομματικοί.

Είπαν άλλοι για την Δήμητρα Νάνου:

«Δεν είναι κακό παιδί, είναι φρόνιμο και δεν δημιουργεί προβλήματα. Γιατί να μην την θέλω στην παράταξή μου» είπε κάποιος, ενώ άλλος είπε: «Αν είχε περισσότερο μυαλό, θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα». Σχόλια θετικά και με υποσχέσεις για το αύριο.

Είμαστε βέβαιοι ότι στις εκλογές του 2019 θα «σκάσει μύτη» ξανά δημόσια για να ξαναπείσει και αυτή με τη σειρά της για τις δυνατότητές της. Προσοχή όμως στην επιλογή παράταξης, διότι ο κόσμος ΔΕΝ έχει πια κοντή μνήμη. Με δική της παράταξη θα ήταν εύκολη λεία για τις τοπικές πολιτικές «γάτες» της Νέας Σμύρνης.

Στη «φωτό» η Δήμητρα διασκεδάζει με την «ιστορική ατάκα» Κούπα κάπου το 2013-14. Κακώς κρύβει το προφίλ της πάντως στη συγκεκριμένη φωτό, διότι τελευταία έχει γίνει πολύ πιό χαριτωμένο.

ΥΓ: Η «ατάκα» Κούπα ήταν τόσο ιστορική που μέχρι και ο «μαρμαρωμένος» φυσιογνωμικά Δημάκης γέλασε, που μπορεί να μην έχει ξαναγελάσει ποτέ μέσα στην αίθουσα. Άλλωστε, είναι σοβαρός αυτός και οι σοβαροί δεν γελάνε.

dhmosiografos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου