Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ελένη Μπελιά (video): “κ. Γαρυφαλάκη, δεν είστε σε θέση να κατέχετε ένα τόσο σημαντικό δημόσιο αξίωμα”

"Ο κ. Γαρυφαλάκης δεν διαθέτει την ικανότητα να κατέχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα", τόνισε -με μια συκλονιστική τοποθέτηση- η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αλίμου "Ανω Κάτω στο Καλαμάκι", αναφερόμενη στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλίμου της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου έγινε ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος κ. Γαρυφαλάκης αγνοεί το γράμμα και το πνεύμα του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ., εφαρμόζει τον κανονισμό επιλεκτικά και ενεργεί καθ’ υπόδειξη του δημάρχου.

Η Ελένη Μπελιά ανέδειξε και την ηθική και πολιτική διάσταση της δίωξής της τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο δήμαρχος επέμεναν ότι η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε (δείτε εδώ) ήταν ορθή, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν διαθέτουν το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να αναγνωρίσουν ευθέως το λάθος τους.

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει τις τρεις τοποθετήσεις της Ελένης Μπελιά:

1. Αρχική τοποθέτηση. Είναι χαρακτηριστικές οι τέσσερις προσπάθειες του προέδρου να τη διακόψει και να της αφαιρέσει τον λόγο.
2. Απάντηση στον δήμαρχο (4:24). Είναι εμφανής η άγνοια του κανονισμού και των νόμων.
3. Για το ψήφισμα (7:33). “... να τεθεί σε ψηφοφορία και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του”.

Η τοποθέτηση της Ελένης Μπελιά στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά το θέμα της δίωξής της:

Θα πω και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι οι απουσίες μου είναι δικαιολογημένες!


Πρώτα τυπικά -αφού αυτό σας ενδιαφέρει αποκλειστικά- επειδή είχα ειδοποιήσει εγκαίρως την κ. Προυντζοπούλου. Δείτε το έγγραφο της Αποκενρωμένης, που μας στείλατε, μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε διότι έχετε εκτεθεί θεσμικά και προσωπικά.


Είναι δικαιολογημένες και ουσιαστικά -που δείξατε ότι ουδόλως σας ενδιαφέρει- λόγω της ασθένειάς μου.

Ο δήμαρχος, ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, είχε εγκαίρως ειδοποιηθεί για την αδυναμία συμμετοχής μου στην επιτροπή, όταν λόγω των επιβεβλημένων απουσιών μου του είχα ζητήσει να παρακολουθεί την επιτροπή εκπρόσωπος της Δημοτικής μας Κίνησης ώστε να μη χαθεί η επαφή μας.

Όλοι και όλες γνωρίζατε. Έτσι δεν είναι; Πείτε μου, συνάδελφοι, ήταν δικαιολογημένες οι απουσίες μου; Γιατί στην ανακοίνωση της παράταξής σας αναφέρεται ότι ήσαν αδικαιολόγητες. Πείτε τώρα! Ας μπει σε ψηφοφορία, πρόεδρε, να πάρουν όλοι/ες θέση.

Γιατί, όμως, ο δήμαρχος, αφού γνώριζε, δεν απέτρεψε τον πρόεδρο να συνεχίσει την αναφορά του, ακόμα και ύστερα από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης που του ζητούσε αναλυτική αιτιολόγηση;


Επειδή όλο αυτό το άηθες παιχνίδι στήθηκε με τη δική του έγκριση…


Είναι απολύτως συνυπεύθυνος πολιτικά ο δήμαρχος.

Κ. Γαρυφαλάκη, ενεργήσατε εντελώς αντιθεσμικά.


Πρώτον επειδή δεν απευθυνθήκατε στην τότε πρόεδρο για να ενημερωθείτε.
Κυρίως, όμως, επειδή, αντί να είστε ο θεματοφύλακας της δημοκρατίας και της ισοτιμίας, τις υπονομεύσατε, στέλνοντας σε πειθαρχικό έλεγχο την πλειονότητα των πολιτικών αντιπάλων σας.
Κάνατε χρήση διατάξεων του “Καλλικράτη” που χρόνια οι αιρετοί καταγγέλλουμε ότι πλήττει το αυτοδιοίκητο.
Λειτουργήσατε με εμπάθεια και δόλο.
Επιχειρήσατε να με διαπομπεύσετε ως δήθεν ασυνεπή, όταν όλοι γνωρίζατε ότι επέστρεψα ενώ η θεραπεία συνεχιζόταν.


Κρίνουμε, λοιπόν, ότι δεν είστε σε θέση να κατέχετε ένα τόσο σημαντικό δημόσιο αξίωμα.

Όσα συμβαίνουν καταδεικνύουν τη γύμνια της διοικούσας παράταξης. Δεν έχετε άλλον τρόπο, πολιτικό, να αντιμετωπίσετε τον έλεγχο και την κριτική που σας ασκεί το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι. Δείχνετε ακόμα περισσότερο την αλαζονεία σας και την απέχθειά σας προς τη δημοκρατία και τον σεβασμό. Δείξατε ότι δεν έχετε κανέναν ηθικό φραγμό. Πολύ ωραίο πρότυπο, αλήθεια…


Συνυπεύθυνος σε αυτή την απρέπεια είναι και όποιος/α από τους συμβούλους προσφέρει κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο!

anokatostokalamaki.wordpress.com


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου