Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δεν πέφτει από τη 2η θέση Ο Πανιώνιος. Νίκησε και τον Ηρακλή με 1-0

Το πάρτι συνεχίζεται στη Νέα Σμύρνη! Εστω κι αν πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον Ηρακλή για την 21η αγωνιστική της Super League και παραμένει μόνος δεύτερος στη βαθμολογία.

Η αποβολή του Σαραμαντά στο 32΄ και το τυχερό γκολ του Μπεν στο 39΄ ήταν οι στιγμές που έκριναν την αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι, παρά την απουσία του τιμωρημένου Μασούντ, πήραν τον έλεγχο του ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο 12΄ έχασαν δύο διαδοχικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με τον Χουάντερσον να αποκρούει σε κόρνερ, πρώτα την κεφαλιά του Κόρμπου και στη συνέχεια το δυνατό σουτ του Μπεν. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε τον Ηρακλή και στο 28΄, πέφτοντας με αυτοθυσία στα πόδια του Φούντα που είχε βγει τετ-α-τετ, όμως η ανόητη ενέργεια του Σαραμαντά στο 32΄ έβαλε σε πολύ δύσκολη θέση τον «Γηραιό». Ο 25χρονος αμυντικός πήγε πολύ επικίνδυνα με τις τάπες πάνω στο σώμα του Σιώπη και δικαίως ο διαιτητής Θάνος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον, ο Πανιώνιος κυριάρχησε και έφτασε στο γκολ στο 39΄, όταν ο Μπεν έφυγε «στην πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, καθυστέρησε και έκανε ένα μάλλον ακίνδυνο σουτ από το ημικύκλιο, η μπάλα όμως κόντραρε στον Ζιαμπάρη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Το β΄ ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς οι Νεοσμυρνιώτες εμφανίστηκαν υπερβολικά χαλαροί και δεν απείλησαν την εστία του Ηρακλή, ο οποίος από τη μεριά του το πάλεψε και είχε φάσεις να ισοφαρίσει. Πρώτα με άστοχα σουτ του Περόνε και του Καραγκούνη στο 67΄ και στο 72΄ αντίστοιχα, μετά στο 78΄ με τον Μοντέιρο, το κοντινό τακουνάκι του οποίου απέκρουσε ο Γιαννιώτης, και κυρίως στη φάση του 88ου λεπτού, όταν ο Πασάς δεν μπόρεσε προ κενής εστίας να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η όλη εικόνα του β΄ μέρους έφερε γκρίνια από τον (πολύ) κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όμως σημασία έχει ότι ο Πανιώνιος κράτησε τη νίκη, παρέμεινε στη δεύτερη θέση και ετοιμάζεται για... ντέρμπι κορυφής την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου πάντως θα έχει πολλές απουσίες λόγω καρτών.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Ρισβάνης, Σιώπης, Βλάχος, Μπεν
Κόκκινη: Σαραμαντάς (32΄)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (60΄ Λάμπρου), Φούντας (77΄ Μαχμούτοβιτς), Σαββίδης (85΄ Καθάριος), Μπεν


ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου (28΄ Ζιαμπάρης), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Δώνης (83΄ Πασάς), Τζανετόπουλος, Γροντής (46΄ Καραγκούνης), Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου